Tudomány

2023.09.12. 18:14

A kutatás-fejlesztésre fordít még több figyelmet a PTE

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Magyar Klaszterközösség és a Pécsi Tudományegyetem – írja közleményében az egyetem.

Teol.hu

Fotó: PTE

A kooperáció célja, hogy a tudományos eredmények és innovációk hatékonyan áramoljanak a vállalkozásokhoz, hozzájárulva a gazdasági növekedéshez, a fenntartható fejlődéshez és a hazai klaszterek nemzetközi versenyképességének erősítéséhez.

A Pécsi Tudományegyetem számára az oktatás mellett kiemelkedő fontossággal bír a gazdaság és iparfejlesztés területén való tevékenység, az egyetemen létrejövő tudás és képességek ezirányú hasznosítása. A PTE aktív szerepet vállal a kutatás-fejlesztés terén, ösztönözve a tudományos felfedezéseket és innovációkat, amelyek hozzájárulnak a társadalmi és gazdasági előrelépéshez. 

Emellett szorosan kapcsolódik a vállalkozói ökoszisztémához is, támogatva a hallgatókat, kutatókat és vállalkozókat az üzleti ötleteik megvalósításában. Ezáltal a Pécsi Tudományegyetem hozzájárul a munkaerőpiac fejlesztéséhez, a képzett népesség helybentartásához és a gazdasági növekedés elősegítéséhez, illetve a regionális és nemzetközi versenyképesség erősítéséhez.

Az iparági klaszterek kulcsfontosságú szerepet játszanak a gazdaságfejlesztés terén, mivel összehangolják az azonos, vagy akár más ágazatban működő vállalkozásokat. Ezek a klaszterek üzletfejlesztési szolgáltatásokat nyújtanak a vállalkozásoknak, segítve az üzleti tevékenységük sikerének és hatékonyságának növelését és a versenyképességük fokozását. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában