Mi mindenre jó?

2023.09.11. 16:03

Az apiterápiás ház által gazdagodott Bogyiszló (galéria)

Átadták szombaton a Fogol Családi Méhészet apiterápiás házát.

Révészné Hanol Erzsébet

Az apiterápiás ház által gazdagodott Bogyiszló

Fotó: Tóth Adrienn

Fogol István méhész és párja, Bús Amália régi vágyát valósította meg azzal, hogy létrehozták a helyet, amely így nemcsak a méz jótékony hatását tudja átadni az embereknek, hanem a méhekkel való gyógyítás élményét is. A családias hangulatú ünnepségen Tóth István polgármester méltatta a méhész pár munkáját, és örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy ilyen lehetőséggel bővült a település, gazdagodott általa Bogyiszló.

Kővári Ildikó, a Gazdasszonyok Tolna Vármegyei Gazdakörének elnöke köszöntőjében Hamvas Béla A méhesben című könyvéből idézett a megjelenteknek. Elcsendesülésre, a „démonoktól” való megszabadulásra, „megigazulásra” buzdította az író gondolatai által a megjelenteket. Az apiterápiás ház pedig kitűnő helyszín ehhez.

Az apiterápia lényege, hogy a méhkaptárak levegőjét és a méhek által keltett biorezonanciát állítják az egészségmegóvás szolgálatába. A kaptár levegőjében oldott formában van jelen a propolisz, a virágpor, a méz és a méhviasz illata.

Az apiterápia asztmásoknak, felsőlégúti problémával küzdőknek, dohányosoknak, szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknek ajánlott, illetve kedvezően hat az alvási problémákra és a stressz kezelésére is jó.

Az átadóra kis vendéglátással is készültek. A mézkóstoló mellett mézes limonádéval és Bogyiszló jellegzetességével, a tejfölös kaláccsal, valamint ízletes babgulyással kínálták a megjelenteket. Többek között Vendégh Edit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei elnöke is tiszteletét tette az ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában