Ragaszkodjunk nemzetünkhöz!

2023.09.08. 12:22

Az óvoda után az udvar is megújult Bonyhád testvértelepülésén

Új óvodaudvart avattak a napokban Madéfalván. A Nemzetpolitikai Államtitkárság által támogatott beruházás átadásán dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős államtitkár úgy fogalmazott: ragaszkodnunk kell az anyaföldünkhöz.

Vizin Balázs

Ne határokban, hanem nemzetben gondolkodjunk! – emelte ki dr. Szilágyi Péter.

Fotó: Beküldött kép

A magyar kormány 2010 óta azt a nemzetpolitikát folytatja, amelynek középpontjában pontosan ez áll: ragaszkodjunk szülőföldünkhöz, nemzetünkhöz, és ne határokban, hanem nemzetben gondolkodjunk. 2010 óta a magyar kormány igyekszik mindenhol segítséget nyújtani, legyen az akár anyagi, szakmai vagy más szellemi segítség - emelte ki dr. Szilágyi Péter.

A helyettes államtitkár emlékeztetett, egy esztendővel ezelőtt adták át a madéfalvi óvodát, amelynek kibővítését közel 400 millió forinttal támogatta a magyar kormány, és amelynek köszönhetően tágas, korszerű és kiválóan felszerelt épületben kezdhették meg a tavalyi tanévet a helyi gyermekek. Az esemény után egy esztendővel a madéfalvi óvoda rendkívül jól felszerelt udvarral bővült, olyan térré vált, amely valóban élményt nyújt a gyerekeknek.

Filóné Ferencz Ibolya is részt vett a madéfalvi óvoda udvarának átadása alkalmából tartott ünnepi eseményen, amely a Hagymafesztivál programjának részeként zajlott. Köszöntőjében gratulált az elkészült, gyönyörű beruházáshoz, amely a magyar kormány támogatásával valósulhatott meg.

– Mindig jó érzés osztozni más örömében, különösen akkor, amikor a testvértelepülési kötelék is összefűz bennünket – fogalmazta meg Bonyhád polgármestere, aki az elismerő szavak mellett ajándékkal is készült a helyi ovisoknak. Gyermekkönyveket és édességet adott át a madéfalvi ifjaknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában