Gyermekrajz ihlette az épületet

2023.09.09. 10:07

Minden adott ahhoz, hogy ebben az intézményben a kicsik boldogok legyenek

A pénteki átadó ünnepségen Appelshoffer Ágnes polgármester megköszönte valamennyi közreműködő munkáját, aki a 2019-ben kezdődött beruházás megvalósításában részt vett. Mint mondta, a bölcsőde régi tartozása a városnak, hiszen évtizedek óta nem volt önkormányzati bölcsi Tolnán, a szolgáltatást csak a családi napközik, magánbölcsődék biztosították.

Steinbach Zsolt

Horváth István honatya, Appelshoffer Ágnes polgármester és Hámori Szabolcs, a kivitelező HGT Invest Kft. ügyvezetője vágta át a szalagot.

Fotó: Makovics Kornél

– Ilyen bölcsibe én is szerettem volna járni – mondta az új városi bölcsőde átadó ünnepségére érkezett vendégek egyike. Ezzel valószínűleg mindenki egyetért, aki körülnéz az épületben, amely egyrészt a legmagasabb műszaki elvárásoknak is megfelel, emellett a vidám gyermeki lélek is megjelenik benne. Már csak azért is, mert – mint az épület tervezője, Lukáts István elmondta – egy gyerekrajz, az ő fiának a rajza inspirálta a munkája során.

Horváth István országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy az elmúlt 8 évben 8 TOP-beruházást valósított meg Tolna, mintegy 2,3 milliárd forint értékben. A bölcsőde volt az utolsó ilyen fejlesztés, ami mintegy 450 millióból készült el, uniós, illetve nemzeti forrásból. A honatya azt kívánta, hogy – a növekvő gyereklétszám okán – a bölcsődét mielőbb bővíteni kelljen.

A Ravasz Csaba plébános és Sipos Judith Éva református tiszteletes által megszentelt létesítmény két, egyenként 12 fős csoportszobát és egy sor kiszolgáló helyiséget foglal magába. Nyolcfős a dolgozói csapat, a kb. 400 négyzetméteres alapterület, ha szükség lesz rá, újabb csoportszobával bővíthető. 
Fábián Barbara intézményvezető elmondta: jelenleg 7 kisded jár a tolnai bölcsibe. Folyamatos a beszoktatás, december elejére lesz „teltház”az új intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában