Lovassport

2023.09.13. 15:25

Nyílt nap és lovasbemutató a Hetényi Lovas Egyesületnél

Nyílt napot és lovasbemutatót tartottak szeptember 9-én a Kapospula-Alsóhetényben található Hetényi Lovas Egyesületnél.

Varga Szilvia

Az egyesület lovasai színvonalas bemutatóval készültek (Beküldött fotó)

Az egyesület 2021-ben alakult és ma már 30 taggal büszkélkedik. Az év során több programot is szerveznek a tagoknak és a lovak iránt érdeklődőknek. Az év folyamán HúsvétoLó ügyességi verseny, Mikulás-napi lovas felvonulás, ménes látogatás, versenylátogatások, és a most megrendezett nyílt napi lovasbemutató szerepel a programtervükben.

A hétvégén megrendezésre kerülő sporteseményen bárki betekintést nyerhetett a lovak világába, és a gyerekek a lovaglást is kipróbálhatták. 

Az egyesület lovasai színvonalas bemutatóval készültek, az érdeklődők láthattak lovastorna gyakorlatokat, melyeket Bukovics Luca, Bukovics Dóri és Papp Regina mutattak be Szellő hátán. Majd lovas ügyességi feladatok következtek, melyeket Papp Jázmin, Timár Anna, Nagy Rebeka, Jemerik Csenge és Kolozsvári Emese lovaglásában láthattak a nézők Félix, Mámor Ábránd és Set Me Free nevű lovakkal. 

Ezután egy látványos zenés karüsszel következett, melyben négy lovas és lovaik együtt lovagoltak lovardai alakzatokat: Szabotin Réka Fantastic Iconnal, Péter Vivien Set Me Freevel, Kovács Luca Mámor Ábránddal és Pintér Abigél Félixxel. Végül a közönség ízelítőt kapott a díjugratás világából. Szabotin Réka saját lovával, Fantastic Iconnal egy nagyon szép díjugrató bemutatót tartott. 

A lovasokat felkészítette Helmeczi József, az egyesület elnöke. A rendezvény megálmodója és szervezője Mészöly Sára. Az esemény a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában