Felújítás

2023.09.01. 12:00

Októberig még két irányból közelíthetik meg az iskolát a földváriak

Dunaföldváron egyelőre még két irányból közelíthetik meg az iskolás gyermekeikkel érkezők az általános iskolát, októbertől ugyanis elkezdődnek a munkák a hátsó bejáratnál annak érdekében, hogy felszámolják a balesetveszélyes állapotokat.

Gazsó Rita

Horváth Zsolt polgármester arra kéri a földváriakat, hogy tegyenek a környezetükért, városukért (Fotó: M. Gy.)

Szeptember elsejét írunk, ez pedig azt is jelenti, hogy megkezdődik az új tanév, de a héten már teljes kapacitással működik az óvoda és a bölcsőde is. A dunaföldvári portál, a Part Oldalak ennek apropóján kérdezte Horváth Zsolt polgármestert, aki elmondta, hogy a helyi Beszédes József Általános Iskola környékén járók szeptembertől az első pár napban biztosan találkozhatnak majd rendőrökkel, polgárőrökkel, akik a gyalogátkelő helyeken, valamint a forgalom irányításában segédkeznek majd.

Ennek ellenére a polgármester arra kérte a szülőket, hogy ne csak az intézmény főbejáratánál, a Kossuth Lajos utcánál tegyék ki a gyerekeket, hanem a hátsó bejáratnál is. Mint jelezte, itt október elsejétől megkezdődnek a munkálatok: a Fehérvári utcát szélesítik ki a Tavasz utcánál, valamint egy parkoló és egy becsatlakozó út épül, amely a Fehérvári utcával köti össze a Tavasz utcán keresztül az általános iskola hátsó bejáratát, de a területen egyúttal a padkát is rendezik – írják.

Emlékeztetőül, június utolsó hétvégéjén döntött a helyi képviselő-testület arról, hogy pénzt különítenek el erre a beruházásra, aminek várhatóan örülnek majd az általános iskolás diákok szülei, ugyanis a Kossuth Lajos utcai bejárat gyakran kaotikus, balesetveszélyes, így ez a fejlesztés sok problémát megold. A városvezetés célja, hogy minél hamarabb átadhassák a bejáratot, így rövid határidőt írtak ki a kivitelezőknek. A testület legutóbbi ülésén, azaz csütörtökön választotta ki a kivitelezőt. A terület az önkormányzaté, ez nagy mértékben megkönnyíti a munkát, így már november végére lezárulhat a beruházás – fogalmazott Horváth Zsolt.

A polgármester emellett más teendőkre is felhívta a figyelmet. Így például figyelmeztetett a házszámok megfelelő és jól látható felhelyezésére, amely, mint mondta, azért fontos, mert segítséget nyújt a tájékozódásban az olyan szerveknek, mint a mentők, a tűzoltók, a rendőrség vagy a posta. Emlékeztetett arra is, hogy a helyi önkormányzat nemrégiben frissítette köztisztasági rendeletét, amely magában foglalja a házak, ingatlanok, telkek előtti területek rendbe tételét.

Ennek értelmében az ott élő felel a saját ingatlana előtti járdaszakasz és az úttestig terjedő teljes terület tisztántartásáért, rendszeres, legalább két hetente történő fűnyírásáért, beleértve az árkokat is. Ide tartozik a járdaszakasz melletti nyílt árok és ennek műtárgyi tisztántartása, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolítása, valamint az ingatlan előtti közterület növényzetének ápolása, gallyazása, az utcára kinyúló ágak levágása, amelyről szintén az ingatlantulajdonosok kötelesek gondoskodni, amit az önkormányzat októbertől folyamatosan, fokozottan ellenőrizni fog – figyelmeztetett a városvezető, aki jelezte, hogy a látványosan elhanyagolt és gondozatlan területek használóira közigazgatási bírságot vetnek ki. 

Horváth Zsolt kiemelte: a rendelet segítség Dunaföldvár önkormányzata számára is, hiszen sem anyagi erőforrásuk, sem kapacitásuk nincs arra, hogy minden közterületet saját kezelésbe vegyenek. Hozzátette, ezért is kérnek mindenkit, hogy ennyit tegyenek a környezetükért, városukért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában