Évforduló

2023.09.20. 11:33

Retro nap a Bakában

Kedden folytatódott Szekszárdon a Baka István iskola negyvenedik évfordulóját ünneplő retro hét.

Szepesi László

Számukra ismeretlen tárgyakkal találkozhattak a gyerekek (Fotó: M. K.)

Délelőtt az iskola udvarán veterán járművekből nyílt kiállítás. Felvonultak évtizedekkel ezelőtt használt gépek, volt olyan, amely a múlt század harmincas éveiben készült. Begurultak öreg Daciák, Zsigulik, volt Mini Morris és gyönyörködhettek a gyerekek régi motorkerékpárokban is. 

Retro volt a divat az öltözködésben is, a legtöbb tanár a régi módit elevenítette fel, s diákok is jöttek az elődök ruháiban. A korábbi évtizedek hangulatát idézte egy tárlat is. Az egyik teremben a mai gyerekeknek ismeretlen tárgyak sorakoztak: ős-számítógép, egy hajdani Commodore, dugós telefonközpont, lábbal hajtós Moszkvics, volt kisdobos- és úttörőjelvény és -ruha, valamint némi korabeli pénz és több olyan dolog, amelyeket a gyerekek koruk miatt már nem ismerhettek.

Délután az alsóvárosi temetőben megemlékezéssel folytatódott a jubileumi hét. Az iskola pedagógusai és a diákönkormányzat tagjai megkoszorúzták az iskola névadója, Baka István költő-műfordító sírját.

A retro hét szerdán irodalmi nappal folytatódik, lesznek vetélkedők, egy rajzverseny eredményhirdetése, délután pedig az iskola könyvtárában rendhagyó irodalmi óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában