Felajánlás

2023.10.16. 15:23

A csurgó támfalát tisztította meg a vállalkozó

Egy felajánlást köszönt meg facebook posztjában Szollár Zoltán, a Fősővárosi Kör vezetője, önkormányzati képviselő.

Teol.hu

Szollár Zoltán és Németh Tamás

Fotó: Kiss Albert

Azt írta, egy szekszárdi vállalkozó, Németh Tamás, a Tophomok tulajdonosa kereste meg, aki homokszórással foglalkozik. Azt mondta Szollár Zoltánnak, több ízben volt már a Kápolna téren, a Remete csurgónál. Úgy látta, elég öreg és „fáradt” már a támfal felülete, szeretné szebb formában látni. 

A képviselő felvette a kapcsolatot a polgármesteri hivatal műszaki osztályával, és pár napon belül kezükben volt az engedély a munkálatok megkezdéséhez. A vállalkozó pedig ígéretéhez méltóan, ahogy végzett bokros teendőivel, előre sorolt teendőivel, egy héten belül neki is állt a munkának. Nem volt kis költségű a felajánlás, de egy pár órás alapos munka után, már jöttek is fotók, az átalakításról, felújításról. 

A vállalkozó elmondása szerint a kemény kőről nem nehéz „levarázsolni” a szennyeződést, oxidálódást, viszont a puha felületekről, mint a tégla, elég nagy koncentrálóképességet kíván ez a munka. Mert ha túl nagy a nyomás, vagy „elmélázunk”, a tégla nem lesz szép egyenletes felületű, vagy akár nagy luk lesz rajta. A csurgónál minden szép és hibátlan lett.

Szollár Zoltánt sokan keresték a felújítással kapcsolatban. „Mi történt a fallal, megújult?", „Ki volt ez a türelmes, ügyes vállalkozó?”, „Vízért mentünk ki, és a vállalkozó addig abbahagyta a munkáját. Nagyon szép lett!”, írták. – A felületről eltűntek: a szürke korrodálódás nyomai, a moha felületek és az időjárás okozta szennyeződés. Reméljük, sokáig élvezhetjük ezt a gyönyörű látványt! Köszönöm, hogy ennyi csodálatos és jólelkű ember vesz körül – posztolta Szollár Zoltán.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában