Két hintóval vonultak a Fő utcán

2023.10.08. 07:30

A rendezvényre a település minden tagja együtt készült

Immár hagyomány, hogy október elején szüreti felvonulással teszik színesebbé a település életét.

Mauthner Ilona

Beküldött fotó.

Berta Levente László polgármester elmondta, szombaton délután, ragyogó napsütésben indult a felvonulási menet, élén a bíróval, bírónéval, jegyzővel, jegyzőnével. Két lovashintó haladt a felvonulás elején, őket követte négy csőszpár, a legkisebb csőszök 7 és 11 év közöttiek voltak.

A polgármester elmondta, nagy öröm, hogy a fiatalokat is sikerült bevonni a település hagyományának a megőrzésébe. A menethez csatlakozott a sárpilisi hagyományőrző népiegyüttes, akik a Fő téren kis műsort is adtak.

Beküldött fotó.

A felvonuláshoz a zenét az alsónánai népzenekar szolgáltatta. Este pedig bállal ünnepelnek a művelődési házban, ahol a ManuSokk light zenekar tagjai biztosítják a jókedvet.

Maga a rendezvény egy barátságos foci mérkőzéssel kezdődött, az erdélyi testvértelepülésről, Szotyorról érkezett öregfiúk játszottak a helyi öregfiúkkal. A közönségnek pedig lángossütéssel, körhintával kedveztek.

A szüreti felvonulás előkészületeiben a település apraja-nagyja részt vett, példát mutattak az összefogásra, mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában