Elismerés

2023.10.24. 20:25

Belügyminiszteri kitüntetésben részesült Tóth István, Bogyiszló polgármestere

A Köz Szolgálatáért Érdemjel Arany Fokozatát vehette át Tóth István, Bogyiszló polgármestere.

Révészné Hanol Erzsébet
A Köz Szolgálatáért Érdemjel Arany Fokozatát vehette át Tóth István, Bogyiszló polgármestere (Beküldött kép)

A kitüntetést eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül adományozta számára dr. Pintér Sándor belügyminiszter nemzeti ünnepünk, október 23-a alkalmából. A díjat kedden adták át a Belügyminisztériumban rendezett ünnepségen, majd este egy meglepetés összejövetel is várta Tóth Istvánt a bogyiszlói polgármesteri hivatalban, ahol családtagok, barátok, munkatársak, illetve a képviselő-testület tagjai köszöntötték, továbbá tiszteletét tette Horváth István, a térség országgyűlési képviselője is.

A megjelenteknek Csábrák Csaba alpolgármester adott egy rövid összegzést arról, hogy a képviselőtársakkal egyetértésben, a jegyző közreműködésével terjesztették fel Tóth István az elismerésre. A faluvezető kereken harminc éve áll Bogyiszló élén, miután 1993-ban, Sümegi Zoltán távozása után időközi választáson bizalmat szavaztak neki.

Elmondta, hogy polgármesternek lenni szolgálat, de azt is tudja, nem lehet tökéletesen csinálni, nem szeretheti mindenki. Ám úgy érzi, az elmúlt három évtizedben senkivel sem került haragba, mindig jó testülettel, jó kollégákkal dolgozhatott együtt, ami hatalmas ajándék.

Hozzátette, hogy bár ő kapta a kitüntetést, az eddig elvégzett munka közös érdem, mindenki segítette a munkáját, egy irányba húztak, és jó így kormányozni a települést. Hálás a felterjesztésért, és a szeretetteli fogadtatásért, és úgy érzi, erejéből legalább még egy ciklus kitelik, így a jövő évi választásokon szeretné ismét megméretni magát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában