Uszoda

2023.10.18. 18:02

Megnézték a vállalkozók, mire tehetnek ajánlatot

Nagy volt a forgalom a hónapok óta lezárt, épülőfélben álló uszodában Szekszárdon, a Sportközpont mellett. A félig-háromnegyedig kész épület befejezésre pályázók jöttek most helyszíni szemlét tartani.

Szepesi László

Így fest egyelőre a nagymedence a félbehagyott szekszárdi uszodában

Fotó: Makovics Kornél

A hónap elején az Építési és Közlekedési Minisztérium kiírta a szekszárdi uszoda tervezésére és kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárást, még idén sor kerülhet az épületet befejező vállalkozó kiválasztására, s eldőlhet, hogy a félbehagyott háromszintes épületben a 33 méteres nagymedencét, egy 16 méteres tanmedencét, büfét, szaunákat, orvosi szobákat melyik cég építi meg. 

Lázár János építési és beruházási miniszter még korábban azt ígérte, javasolni fogja kormányülésen, hogy a munkát állami beruházásként folytassák, s majd az uszodát az állam működtesse. 
Szeptember végén az Építési és Közlekedési Minisztérium kiadta az ajánlati/részvételi felhívást, kedden pedig a minisztérium szervezésében az ország minden részéből tíz vállalkozás képviselői, szakemberei jöttek, hogy a helyszínen megnézzék, mire vállalkozhatnak, milyen munkára pályázhatnak november 16-án délelőtt 10 óráig. 

Hírek szerint a közbeszerzési eljárás, a pályázatok elbírálása során nem csak a vállalási ár fog számítani, hanem a döntéshozók vizsgálni fogják azt is, hogy a jelentkezők milyen minőségű munkára tesznek ajánlatot. Ez reményt ad arra is, hogy nem csak kész lesz, de szép, jó és tartós is lesz majd az új uszoda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában