Egy újabb hídja van Tolnának

2023.10.15. 16:00

Összeköti egymással az embereket, a közösségeket

Pénzbe szinte alig került, mégis egy erős összeköttetést biztosító, újabb híd épült Tolnán.

Steinbach Zsolt

A civilek összekötik egymással az embereket, a közösségeket, az intézményeket.

Fotó: Kiss Albert

Erről szólt az a rendezvény is, amit szombat délután rendeztek a Lovardában.

– Civil szervezetek nélkül üres, élettelen lenne a város. A civilek összekötik egymással az embereket, a közösségeket, az intézményeket, emellett a lehetőségek és az igények között is kapcsolatot létesítenek. Ezt a híd szerepet biztosítják az igen változatos tevékenységet folytató társadalmi szervezetek Tolnán is.

– Többek között erről beszélt Berta Zoltán alpolgármester, egyben a Duna menti Polgári Egyesület (DUPI) elnöke a szombaton első alkalommal megrendezett tolnai civil nap alkalmából.

A Tolnai Kulturális Központ által rendezett esemény alkalmat kínált a helyi egyesületeknek, alapítványoknak, hogy bemutatkozzanak, hogy tágabb bepillantást adjanak egymás tevékenységébe.

Tizenhat szervezet képviseltette magát, a nagycsaládosoktól a nyugdíjasokig, a szociális tevékenységet végzőktől a kórusban éneklőkig. A bemutatkozás is változatos volt: több szervezet énekes, táncos, verses produkcióval készült, illetve többek a Lovardában felállított saját standon mutatták be értékeiket.

A civilnap programját tovább színesítette a kulturális központ által szervezett ügyességi hétpróba, a helyi értéktár bizottság helytörténeti kvíze, Kovács Gergő koncertje, valamint a kuglófsütő verseny, amelyre két kategóriában 23 pályamű érkezett. (A díjazottak: Réti Andrásné, Rabenstein Mária, Rónai Antalné és Hinkel Ágnes.)

A kulturális mellett a kulináris kínálatra is gondoltak a szervezők: a DUPI százötven főre főzött krumplinoklit, emellett a kuglófsütő versenyre beérkezett alkotásokat a nagyközönség is tesztelhette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában