Támogatás

2023.10.04. 15:57

Segítik a kisgyerekes családok letelepedését

A településen a kisgyermekes családok letelepedését is segíti a závodi önkormányzat, amellett, hogy lehetőség van arra, hogy a gyermekek helyben óvodába járjanak.

Brunner Mónika

Beküldött kép.

László Attila polgármester lapunknak elmondta, hogy a závodi óvoda épületét teljesen felújították, külön tornaszobával, foglalkoztató csoportszobával, öltözővel, mosdóval és ebédlővel rendelkezik. Hatalmas udvara a kültéri játékbirodalom mellett fedett játszóépülettel, óriástrambulinnal várja a mozogni vágyó gyerekeket. 

– Ami a legfontosabb, hogy óvodapedagógusunk több évtizedes tapasztalattal rendelkező, szakterületén nagy tekintélynek számító, rendkívül aktív, és kreatív óvónő. Munkáját egy dajka és egy gyermekfelügyelő segíti. Nevelési célkitűzésként a falusi környezetben lévő élményszerző kirándulások, séták is szerepelnek, melyek során a gyerekekkel fedezik fel a természeti értékeket, valamint az élővilág sokszínűségét – tette hozzá. 

A gyermekek hetente néptáncoktatásban, mozgásfejlesztő gyógytestnevelésben, igény szerint hitoktatásban, és szükség szerint logopédiai fejlesztésben részesülnek. Az évszakoknak megfelelően tematikus heteket szervez az intézmény, melyben megismerkednek a gyümölcsfeldolgozással, a mézelőállítással, a rovarvilággal, valamint az őszi termények megismerése mellett, szülők bevonásával tököt faragnak, lampiont készítenek és tarisznyát szőnek. 

A mindenki számára elérhető napi háromszori étkezés mellett, ételérzékeny gyermekeknek is biztosítanak étkezési lehetőséget. Az óvodások szívesen szerepelnek a település rendezvényein, főként a „Forgó” Fesztiválon, idősek napján, Márton-napon, falusi disznóvágáson, anyák napján. A vidékről érkező gyermekeknek szükség szerint utazási segítséget biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában