Átadási ünnepség

2023.10.06. 17:20

Személyre szabottan gondoskodnak a demenciával élőkön

Átadták a Paksi Életfa Idősek Otthona demens gondozó részlegét pénteken délelőtt.

Brunner Mónika

A Paksi Életfa Idősek Otthonában demens ápolási részleget alakítottak ki

Fotó: Molnár Gyula

Az átadási ünnepségen Szabó Péter, Paks polgármestere elmondta, hogy fontosnak tartották, hogy az idősotthon intézményvezetője által megfogalmazott igénynek minél előbb eleget tegyenek. Az idős otthonban egyre több a demenciával élő, akik speciális ellátást igényelnek, és jobban kell rájuk vigyázni. A kulturált, huszonegyedik századi igényeknek megfelelő gondozó részleget 4,6 millió forintból alakították ki. 

A polgármester hozzátette, hogy a paksi önkormányzat nagyon fontosnak tartja az idősekről való gondoskodást, hiszen ők a szüleink, a nagyszüleink, nekik köszönhetünk mindent. A paksi önkormányzat hosszú távon az idősek otthonának további bővítését tervezi. 

Ferenczi Ildikó intézményvezető beszédében elmondta, hogy régi vágyuk teljesült a demens gondozó részleg kialakításával, ahol huszonnégy lakót helyeztek el. Hangsúlyozta, hogy a demenciával élőket nem elzárták, hanem személyre szabottan gondoskodnak róluk. Ennek érdekében több szakdolgozójukat ebbe a gondozó részlegbe csoportosították. A betegeknek tágas tereket és szép teraszt biztosítanak. A Paksi Életfa Idősek Otthonában a vizesblokk is megújult.

Az intézményvezető az idősotthon két fürdőhelyiségével kapcsolatban korábban elmondta, hogy az otthonban a mindennapokat könnyíti majd meg, hogy ki tudják vinni a szobából a betegeket letusolni, nem pedig az ágyban mosdatják őket. Ez jelentős minőségi különbséget jelent. Az otthonban huszonnyolc gondozóval dolgoznak, és nyolcvanhat lakójuk van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában