Megemlékezés

2023.10.31. 14:56

Szolgálat közben vesztették életüket

A szolgálatteljesítés közben elhunyt kollégákra emlékeztek kedden a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

Révészné Hanol Erzsébet

Szolgálat közben vesztették életüket a rendőrök

Fotó: Mártonfai Dénes

Halottak napja alkalmából a szolgálat közben elhunyt kollégákra emlékeztek kedden a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. A nekik emléket állító márványtábla előtt dr. Tóbiás Rajmund rendőr ezredes, a Humánigazgatási Szolgálat vezetője és dr. Biró Attila rendőr alezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes helyezte el a tisztelet koszorúját és gyújtotta meg az emlékezés gyertyáját. Mellettük Zsikó Zoltán, a vármegyei közgyűlés alelnöke és a város nevében dr. Biró Gyula, Szekszárd aljegyzője is fejet hajtott, és elhelyezett egy-egy koszorút.

A megemlékezésre az elhunytak hozzátartozói is eljöttek, hogy ily' módon is tisztelegjenek szerettük emléke előtt. A márványtáblán tizenegy rendőr neve szerepel, akik szolgálatteljesítés közben vesztették életüket: Vastag Gábor (1949), Csapó József (1949), Kovács Dezső (1959), Nagy István (1961), Rácz József (1966), Szinger János (1979), Keszler Márton (1984), Turóczi Endre (1993), Boros Levente (1994), Kozics Dánicá (1995) és Pata László (1995).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában