Tájékozódási futóbólya

2023.11.14. 15:29

Alkonyati bójakereső verseny Szekszárdon - Még lehet nevezni!

Alkonyati bójakereső versenyt rendez Szekszárdon, a Tartsay lakótelepen, a bevásárlóközpont mögötti garázssornál a Fehérlófia Sportegyesület november tizennegyedike kedden délután öt órától.

Brunner Mónika

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Bernáth Zsolt, a sportegyesület elnöke portálunknak elmondta, hogy tizenkét narancssárga-fehér színű, harminc centiméteres tájékozódási futóbólyát kell a versenyzőknek megtalálniuk térkép segítségével. A versenyt időmérő órával szervezik, az ujjra húzható chipet a megtalált bóják melletti ellenőrző dobozhoz kell érinteni. A chip így érzékeli, hogy a versenyző megtalálta a bóját. 

A versenyzőket egymás után indítják, és az összes térképre berajzolt állomást meg kell találniuk. A versenyzőket fiú és lány, valamint felnőtt kategóriákra osztják, a tíz, a tizenkét, a tizennégy, a tizennyolc évesek és afölöttiek, valamint a nemek is külön kategóriáknak számítanak. Minden kategória első három helyezettje éremdíjazásban részesül. A versenyidő alig egy órás, rögtön utána nem sokkal eredményt hirdetnek. Nevezési díjat nem kérnek, nevezni a helyszínen is lehet. A szükséges felszerelés: elemlámpa.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában