Exkluzív Szülők Akadémiája

2023.11.17. 14:00

Az MCC adta lehetőségekről tájékozódtak a szülők

A szülők voltak vendégei szerdán kora este a Mathias Corvinus Collegium szekszárdi képzési központjának. Ennek az Exkluzív Szülők Akadémiája elnevezésű szakmai találkozónak fő célja az volt, hogy a középiskolás és a fiatal tehetség programban résztvevők szüleit tájékoztassák, miként segíti az MCC a tehetséges gyerekek szellemi gyarapodását. 

Szepesi László

A találkozónak célja az volt, hogy a középiskolás és a fiatal tehetség programban résztvevők szüleit tájékoztassák, miként segíti az MCC a tehetséges gyerekek szellemi gyarapodását. (Fotó: Kiss A.)

Elsőként Böröcz Máté, a képzési központ vezetője köszöntötte a vendégeket, s elmondta, a nemzetért és szűkebb közösségünkért tenni akaró, lelkes fiataloknak adnak lehetőséget, hogy a képességüket még jobban kibontakoztassák, s a legkitűnőbb hazai és külföldi oktatóktól tanulhassanak. Ma már a Kárpát-medence 28 városában több mint hétezer diáknak adatott meg ez a lehetőség, mondta. Beszélt arról, hogy a huszonnyolcból a szekszárdi központ nem csupán egy helyszín, hanem a legjobbak között van. Egyfajta szakmai műhelyként is működik, és az ilyen rendezvények látogatottsága kiemelkedő. 

Hagyományteremtő szándékkal indult valamennyi képzési központban ez az úgynevezett exkluzív szülők akadémiája rendezvénysorozat, amelynek közösségteremtő szándéka is van, de legfontosabb, hogy a szülők is tudják, mit tanulnak gyermekeik náluk, milyen lehetőségeket nyújt nekik közép-, és hosszútávon a Mathias Corvinus Collegium. 

Jelenleg a három általános iskolás évfolyamban, a fiatal tehetség programban közel száz Tolna vármegyei diákot képeznek, és elindult a fiatal tehetségek klubja is, ahova szintén hívnak a felvetteken kívül is tehetséges gyerekeket. 

Ugyancsak százan vannak a középiskolás programban, Tamásiból, Bonyhádról, Paksról, illetve a környező településekről. Mindez egy hosszabb távú misszió, és folyik az úgynevezett nemzetközi hálózatépítés is, amely újabb szint a tehetséggondozás területén. Ez nemzetközi ösztöndíj lehetőségeket takar, azt, hogy az MCC a tanulmányi kirándulások mellett tanulmányi ösztöndíjat biztosít Oxfordba, Cambridge-be, Németország legnagyobb üzleti egyetemére, a berlini ESMT-re vagy éppen Ausztria elsőszámú magánegyetemére, a Modul Universityre. 

Fehér Bernadetta, a középiskolás program régiókoordinátora és Molnár Ágnes, a fiatal tehetség program régióvezetője tartott rövid tájékoztatót arról, hogy milyen programokat szerveztek az elmúlt félévben, hol jártak tanulmányi kirándulásokon. Szó esett a felvidéki túráról, ahol a magyar kisebbség volt a tematika, illetve a hétnapos skóciai útról, amelyre két itteni diák is eljutott. A tervekben szerepel oxfordi tanulmányút, spanyolországi, görögországi kirándulás, Brüsszel, s az, hogy ellátogatnak a szegedi MCC központba. 

Említették azt is, hogy tart a felvételi időszak, a középiskolások december 16-ig jelentkezhetnek bármelyik évfolyamba. 

A tájékoztatót a szülőknek szóló szakmai program követte, amelynek központjában az szerepelt, hogy mennyi zsebpénzt adjunk a gyermekeknek, s mennyire fontos a pénzügyi tudatosság a családban. De szó eset egyebek közt arról is, hogy az internet kínálta egyre bővülő lehetőségeket hogyan célszerű ésszerűen használni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában