Hajdan

2023.11.12. 14:17

Bátán holtan találtak egy fiatal férfit és feleségét

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

50 ÉVE kukoricával fizetett a gépekért a decsi Sárközi Egyetértés Termelőszövetkezet – írta meg az esetet a Tolna Megyei Népújság 1973. november 13-i száma. „A tsz úgy döntött, hogy három amerikai gyártmányú, négykerék meghajtású traktort vásárol a hozzávaló ekével, kombinátorral, vetőgéppel. A három gép a termelőszövetkezetnek – megfelelő üzemeltetés esetén – elég a talajelőkészítéshez. A három gép a hozzávaló kiegészítő felszereléssel együtt 9 millió forintba kerül. A termelőszövetkezet angol gyártmányú Heston típusú szecskázógépet is vásárolt, mely értéke egymillió-hatszázezer forint. A gépek ellenértékét 3 év alatt kukoricával fizeti ki a tsz.” 

50 ÉVE „a szekszárdi 160 lakásos ház B szekciójának lakói számára sorozatos bosszúsággal kezdődött az idei tél: a radiátorok egymás után mondják fel a szolgálatot” – tudósított a kellemetlenségről a Tolna Megyei Népújság 1973. november 13-i száma. „– Eddig hatvan radiátor hibásodott meg – tájékoztatott a sajnálatos eseménnyel kapcsolatban a Szekszárdi Városgazdálkodási Vállalat főmérnöke. – A lemezradiátorok szembeszökően rövid életűnek bizonyultak: tavaly szerelték fel őket. A radiátorok első osztályú áruként kerültek ki a Dunai Vasműből. Véleményünk szerint a B szekcióba rossz minőségű sorozat került. Összesen 360 radiátor kényszerű kicserélésére számítunk; az ebből eredő kiadás egymillió forintra tehető.”

50 ÉVE családi dráma történt Bátán – írta meg a tragédiát a Tolna Megyei Népújság 1973. november 14-i száma. „Bátán a hozzátartozók hétfőn holtan találták B. L. 24 éves segédmunkást és 17 éves feleségét. Amint a Tolna megyei Rendőrfőkapitányság megállapította, a fiatalember megölte feleségét, majd öngyilkosságot követett el.”

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja el!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában