Galamb- és kisállatszépségverseny

2023.11.26. 17:14

Kisállatkiállítás két- és háromdimenzióban

Összesen 41 tenyésztő versengett a díjakért, több kategóriában. Főleg galambokkal érkeztek a nagydorogi megmérettetésre, Baranya, Somogy, Tolna, Pest és Tolna vármegyéből. Néhányan díszbaromfit, énekesmadarat és nyulat is hoztak

Wessely Gábor

A kiállítás közönsége. Beküldött fotó.

Az elmúlt hétvégén tartották a galamb- és kisállatszépségversenyt a község piaccsarnokában. A ketreceket csütörtökön állították be, a bírálatra pénteken került sor, látogatható szombat délutánig volt a kiállítás. A részletekről a rendező szervezet, a nagydorogi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke, Jaksa János adott tájékoztatást.

– Ez alkalommal 11 kiállításgyőztes elismerés és 17 tiszteletdíj talált gazdára – mondta. – Az egyesület tagjai közötti háziverseny is folytatódott. Itt a tét egy vándorserleg, amelyet egy évig, a következő megmérettetésig Drenovácz Tibor tengelici tenyésztő birtokolhat. Nevét, ahogy a korábbi díjazottakét, bevésettük a serleg talprészébe.

Jaksa János helyi (balról) és Heincz László országos elnök. Fotó: beküldött kép.

Ez egy jubileumi esemény volt; most 45 éves az egyesület. Ebből az alkalomból megtekintette a kiállítást a nagydorogi polgármester, Borbélyné Töttösi Ágnes és a galambtenyésztő szervezet országos elnöke Heincz László is. Mindketten díszoklevelet adtak át az egyesület vezetőjének.

Nyulak is láthatók voltak. Beküldött kép.

Hosszú idő a 45 év. Az alapító tagok közül már csak hárman élnek: Jaksa János, Kovács László és Nagy Ferenc. Utánpótlás viszonylag kevés van. A fiatalok inkább a kütyüjeikkel foglalkoznak, nem a galambokkal. Viszont a helyi iskolások évről-évre beszállnak a projektbe, rajzokkal. Társrendezvény a piaccsarnokban a kisállatrajzokat bemutató kiállítás. Az idén hetven alkotás került a paravánokra.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában