Ambrózia-díj

2023.11.25. 14:00

Mindig felelősségének érezte az idős emberek méltóságának megőrzését

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat huszonegy munkatársa és önkéntese kapta meg a karitatív szervezet által alapított Ambrózia-díjat a Szociális munka napjához kapcsolódóan.

Révészné Hanol Erzsébet

Németh Julianna a díjátadón Győri-Dani Lajos ügyvezető alelnökkel és a Szeretetszolgálat alapító elnöke, Kozma Imre atyával (Fotó: Majoros Árpád Csaba)

Az elismertek között van Németh Julianna, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szekszárdi Gondviselés Háza Ezüstfenyő Időskorúak Otthona intézményvezetője is. Miként az az ünnepségen elhangzott méltatásából kiderül, 1983-ban szerzett általános ápoló és asszisztens végzettséget, majd házi gondozóként dolgozott. 1993-tól a tengelici önkormányzati otthonban lett foglalkoztató nővér, egy év múlva már a vezető ápolói, majd az általános szakmai helyettesi feladatokat is ellátta.

2011-től a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény szekszárdi Palánki Idősek Otthona megbízott vezetője volt, 2016-tól a sárpilisi idősotthont is ő irányította. A szekszárdi intézmény 2021 júliusában került a Máltai Szeretetszolgálat fenntartásába Gondviselés Háza Ezüstfenyő Időskorúak Otthona néven. Németh Julianna ekkor lett máltai munkatárs, továbbra is az intézmény vezetőjeként. 

Mindig elsődleges felelősségének tekintette a családias, meghitt légkör fenntartását, az idős emberek méltóságának megőrzését. Németh Julianna több évtizede szilárd szakmai alapokon, de az emberi törékenységhez szükséges alázattal és rugalmassággal szolgálja a rábízottakat. Idén szeptemberben nyugdíjba ment, ám tovább folytatja munkáját mint vezetőhelyettes, tudásával és sokrétű tapasztalatával támogatva utódját. Elhivatottsága nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy a szekszárdi idősotthonnak az állami fenntartótól a máltai kötelékbe kerülése minél zökkenőmentesebb legyen. Pályája során sokadszor vállalt oroszlánrészt egy intézmény átszervezésének, összevonásának megvalósításában. Most a Máltai Szeretetszolgálaté a megtiszteltetés, hogy e teljesítményért köszönetet mondjon az Ambrózia-díjjal.

Az elismerést 2018-ban alapították, nevét a Szent Erzsébetről Nevezett Betegápoló Rend volt tartományfőnökéről kapta. A kitüntetéssel a szociális, a gyermekjóléti, a gyermekvédelmi, az egészségügyi, valamint karitatív területen végzett, kiemelkedő munkát díjazzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában