Jótékonysági vadászat

2023.11.15. 11:48

Nemes célért vesznek fegyvert a kezükbe

December 27-én ismét jótékonysági vadászatot rendeznek Tolna vármegye több pontján. Ahogy eddig, úgy ezúttal is a vármegyei kórház gyermekosztályát támogatja a kezdeményezés. A 13613-as szám tárcsázásával pedig bárki segíthet.

Révészné Hanol Erzsébet

A képen Dr. Varga Imre, Horváth István, Zsikó Zoltán és Fejes László (Fotó: M. D.)

Kimagasló eredménnyel zárult vármegyénkben tavaly a Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. által életre hívott jótékonysági vadászat, és ez a cél idén. Tizenegyedik alkalommal szervezik meg országszerte a karitatív programot, amelyek bevételével gyermekosztályoknak nyújtanak támogatást. A Tolna Vármegyei Balassa János Kórház gyermekosztálya az előző évi adományok révén 3,7 millió forint értékben gazdagodott különböző eszközökkel.

Horváth István országgyűlési képviselő az idei jótékonysági vadászattal kapcsolatos megbeszélésen azt hangsúlyozta, hogy a rendezvény nemcsak jótékony célt szolgál, hanem azt is, hogy javítson a vadászok társadalmi megítélésen, jobban megismertesse a civilekkel ezt a felelősségteljes közösséget. A ma már hagyományosnak tekinthető jótékonysági vadászattal példát mutatnak más közösségek számára, jobbá teszik a beteg gyerekek gyógyulási feltételeit, és javítják az osztályon dolgozók munkakörülményeit. Az pedig, hogy Tolna vármegye kimagasló eredményt tudott tavaly felmutatni, Zsikó Zoltánnak, a Tolna Vármegye Közgyűlés alelnökének, az Országos Jótékonysági Vadászat Tolna Vármegyei nagykövetének köszönhető – tette hozzá Horváth István.

Ezt az aktivitást ismerték el múlt héten, amikor Zsikó Zoltán átvehette a Gróf Széchenyi Zsigmond Emlékérmet. De ahogy a díjazott fogalmazott, az elismerés a Tolna vármegyei vadásztársadalom egészének szól. Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett rá, hogy az elmúlt tíz évben 23 kórház gyermekosztályát tudták különböző eszközökkel gyarapítani, összesen 170 millió forint értékben. Ezzel mintegy 150 ezer gyermek gyógyulásához járultak hozzá. Ez a szám pedig azt jelzi, nincs más ehhez fogható széles körű karitatív program.

Ám nemcsak a vadászok támogatására számítanak, nyitnak a civilek felé is. Jövőre minden megyében lesz koronglövészet, amely szintén a jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozik, illetve 13613-as számon létrehoztak egy adományvonalat. Minden hívással, sms-sel 1000 forinttal lehet gyarapítani az adomány összegét.

A vármegyei kórház nevében dr. Varga Imre, a gyermekosztály osztályvezető főorvosa köszönte meg az eddigi és a jövőbeni támogatást, és elmondta, hogy a most várható összegből a gasztroenterológia és az allergológiai terén, valamint az anyagcsere betegségek esetében használható diagnosztikai és terápiás eszközöket szeretnének vásárolni.

Zsikó Zoltán zárásként kiemelte, hogy idén már nem csak két helyen várják a vadászokat december 27-én, hiszen Regöly, Alsónyék, Decs, Szálka és Madocsa környékére is hirdettek helyszínt. Emellett minden támogató felajánlást szívesen fogadnak a nemes cél érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában