Jótékonysági vadászat

2023.11.09. 20:00

Emlékérmet vett át Zsikó Zoltán Budapesten

Gróf Széchenyi Zsigmond emlékéremben részesült Zsikó Zoltán. Tolna Vármegye Közgyűlésének alelnöke szerdán délután a fővárosban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban vette át a rangos díjat.

Szeri Árpád

Fejes László, Zsikó Zoltán és dr. Pálos Gábor (Fotó: Ruip Gergő)

Az elismerés – hangsúlyozta nyomatékosan Zsikó Zoltán – mindenekelőtt azon Tolna vármegyei vadásztársait illeti, akik részesei voltak az Országos Jótékonysági Vadászatnak. Ez az évente december 27-én lezajló esemény, mint neve is jelzi, karitatív jellegű: a részvételi díjból, illetve az egyéni támogatásokból az egyes vármegyei kórházak gyermekosztályait segítik. Ennek köszönhetően idén május végén a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Gyermekosztálya 3,7 millió forintos eszközcsomaggal gyarapodott. A gyógyító munkához, a jobb ellátáshoz egy pulzoximéter, egy tartozékokkal rendelkező kórházi kocsi, két transzfer táska, valamint kerettel és lineáris polarizációs szűrővel felszerelt két próbalencse járul hozzá.

Az alapító Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. évente az adott vármegyében egy sport- vagy hivatásos vadászt jutalmaz az emlékéremmel. 

– Bár a díjat forma szerint jómagam vettem át, azt valójában a kiváló csapatmunkát felmutató Tolna vármegyei vadásztársadalom kapta – húzta alá Zsikó Zoltán. – Igazán hálás vagyok az általuk tanúsított példás magatartásért, azért az összefogásért, ami kézzel foghatóan segítette a vármegyei kórház gyermekosztályát. Mindent összegezve eddig országszerte több mint százezer kis beteg gyógyulását segítette az Országos Jótékonysági Vadászat. Nem tudok más olyan hazai karitatív programról, mely nagyságában meghaladná ezt a kezdeményezést. S még valamit hadd mondjak el: a hazai vadásztársadalom megítélése nem egyöntetű. Ugyanakkor azt gondolom, hogy ennek az említett összefogásnak a céljával mindenki egyetérthet.

Zsikó Zoltán – aki egyébként az Országos Jótékonysági Vadászat Tolna Vármegyei nagykövete – szabad idejét első helyen a családjára áldozza. Ám másodjára, ha csak teheti, akkor hobbijának él, ami nem más, mint a vadászat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában