Újboráldás

2023.11.12. 10:59

Schiller, fehér és vörös borokat áldottak meg a Sárgödör téren

Tizenkilencedik alkalommal szervezték meg november 11-én Pakson az ökomenikus Márton-napi Újboráldást a Sárgödör téren. Az eseményt ezúttal is a Sárgödör téri Présháztulajdonosok Egyesülete szervezte meg, a szokásosnál kissé egyszerűbb formában.

Farkas Eszter

Fotó: Molnár Gyula

Dr. Hanol János egyesületi titkár lapunknak elmondta, három egyház képviselői – katolikus, református, evangélikus – áldották meg az újborokat, melyeket a gazdák ezután hazavihettek. – Két fő támogatónknak köszönhetően – Paks Város Önkormányzata és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. – jöhetett létre a mai rendezvény.

Három féle bort kóstolhattak az eseményen résztvevők: schillert, fehér és vörös bort töltött a jelenlévőknek Mezősi Árpád önkormányzati képviselő, Leber Ferenc és Szántó Zoltán alpolgármesterekkel. Pohárköszöntőt dr. Kovács Antal az atomerőmű kommunikációs igazgatója tartott.

A köszöntő után a Schiller Nótakör egy dalcsokorral készült, majd az est folytatására Tausz János zenész szolgáltatta a talpalávalót. Boros rendezvényről lévén szó az érdeklődőknek kóstolásra is lehetőségük nyílt: a pohárköszöntő elhangzását követően mindenkit megvendégeltek egy-egy pohár borra. A Márton-nap nem múlhat el libaétel nélkül, a helyszínen egy vendéglátó kínált libazsíros, illetve libamájas kenyeret.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában