Pályaválasztás

2023.11.17. 12:18

Széles kínálattal várja a tanulókat az Ady

Megnyitotta kapuit a pályaválasztók előtt a Tolna Vármegyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: TMSZC/Facebook

A szekszárdi szakképző intézmény november 14-én, kedden a Digitális Közösségi Alkotóműhelybe várta az érdeklődőket, ahol többek között a 3D nyomtatással és a lézergravírozással is megismerkedhettek. Szerdán a tanműhelyekben zajló munkába nyertek bepillantást a látogatók, csütörtökön pedig a hagyományos nyílt napot rendezték.

Elsőként Juhász Gábor igazgató osztott meg általános információkat az érdeklődőkkel, majd Jeszenka Ildikó szakmai igazgatóhelyettes a hároméves szakképző iskolai képzésről, míg Borbás Tamás általános igazgatóhelyettes az ötéves technikumi oktatásról adott tájékoztatást. A tanműhelyekben oktatók és tanulók segítettek jobban megismerni az ágazatokat, a szakmákat. Az új építőipari tanműhelyben például falaztak, a fodrász tanműhelyben hajat bodorítottak, fontak, a gépjármű-diagnosztikai tanműhelyben meg lehetett nézni az új autókat, eszközöket. A tornateremben a honvéd kadét és rendész tanulók közreműködésével közelharc bemutatók zajlottak, és ki lehetett próbálni a lézerlövészetet is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában