Előadás

2023.11.07. 09:44

Több gyerek vállalásához erős helyi közösségek kellenek

Traumáinkon innen és túl címmel tartott előadást a Léleképítő vendégeként a Garay János Gimnázium dísztermében Skrabski Fruzsina, dokumentumfilm rendező, újságíró hétfőn este.

Gazsó Rita

Fotó: Makovics Kornél

Skrabski Fruzsina Traumáinkon innen és túl címmel készített egy dokumentumfilmet néhány éve, ám ezen az estén nem a film, hanem maga a téma állt az előadás központjában, amit azért is választott a filmrendező, mert, mint mondta, eköré épülnek az általa vitt ügyek, minden, amit tesz.

Az előadásban szó volt néhai szüleiről, Skrabski Árpádról és Kopp Máriáról, a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom megalapítóiról, akik a szekszárdiak előtt sem ismeretlenek. Olyannyira nem, hogy édesanyja volt a 2000-ben elindult Léleképítő legelső vendége.

Az előadásban szó volt arról, hogy a kutatások alapján mi gátolja a fiatalokat abban, hogy több gyermeket vállaljanak annál, amennyi végül megszületik, arról, hogy mi a titka a boldogságnak, a hosszú életnek, a fizikai és mentális egészségnek.

A Leleképítőn elhangzott Traumáinkon innen és túl előadásról később részletesen beszámolunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában