Ünnepvárás

2023.12.17. 20:00

A Kaszinókertben a karácsony csodája elevenedett meg – galériával

Az öröm lángja gyulladt fel az adventi koszorú harmadik gyertyájával december 16-án, szombaton este a Völgységi Adventen, Bonyhádon. A hatalmas sikernek örvendő rendezvényt hagyományosan a Kaszinókertben szervezték meg.

Farkas Eszter

Szép számú közönség volt jelen

Fotó: Máté Réka

Boldog gyermekarcok közt fedeztük fel a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ aulájában a város polgármesterét, Filóné Ferencz Ibolyát és a helyi kulturális intézmények dolgozóit, akik a kicsikkel közösen karácsonyi dekorációt készítettek.

– A családok láthatóan nagyon élvezik a benti programokat is, amelyek a gyerekeknek szólnak – emelte ki J. Stefán Klára, a Völgységi Múzeum muzeológusa. – A kézműves foglalkozáson asztali díszek és különböző karácsonyi dekorációk készülnek, de a művelődési központban ringató, interaktív gyermekfoglalkozás és gyerektáncház is lesz.

Karácsonyi dalokkal garantálták az ünnepi hangulatot

A szervezők számos színes programmal készültek a Kaszinókertben is, ahol többek között fellépett a Csodavilág zenekar, a Swing Ladies, Serbán Attila, Ambláczky Eszter, valamint a Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolás és moderntánc tagozatos növendékei is bemutatkoztak.

– A kiváló előadóművészek között a budapesti Madách Színház oszlopos tagja – számos cd-anyag, koncert, televíziós produkció, mint például a Konyhafőnök VIP, a Csináljuk a Fesztivált! szereplője –, a közelmúlt egyik legfoglalkoztatottabb előadóművésze, Serbán Attila is fellépett az est folyamán – tájékoztatta lapunkat Pesti-Pusch Adrienn, rendezvényszervező.

A látogatókat nemcsak a karácsonyi előadások hozták ünnepi hangulatba, a kicsiket népi fajátékokkal várták a rendezvénytéren, a felnőtt látogatókat a kirakodó vásáron finomabbnál-finomabb ételek és italok várták.

Második alkalommal rendezték meg a Motoros Mikulás felvonulást, ahol a három legszebb, legdekoratívabb motor díjban részesült a Völgységi Motoros Egyesület jóvoltából.

A Bonyhádi Képzőművészeti Kör felajánlott három festményt jótékonysági licitre, a bevételével az Angyalhívó Egyesületet támogatták.

A város adventi koszorújánál köszöntőt mondott Filóné Ferencz Ibolya, majd az adventtel kapcsolatos ünnepi gondolatait osztotta meg Aradi András evangélikus esperes, Mészáros Zoltán református lelkész és Wigand István katolikus plébános.

A harmadik gyertya az örömöt, Szűz Máriát szimbolizálja – egyúttal arra utal, hogy a harmadik vasárnapon kisebb hangsúlyt kap a bűnbánat.

Az est zárásaként az egyesített kórusok, a Rónai Józsefné Német Nemzetiségi Kórus, a Felvidékiek Egyesületének Énekkara, a Völgység Népdalkör, valamint a Székely Kör karácsonyi dalokat adott elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában