Ünnepség

2023.12.21. 13:01

Értékes csomagot kaptak az egyszülős családok

Három évvel ezelőtt kereste meg a Babits Kulturális Központot az Egyszülős Központ, amelynek egyik célja, hogy boldogabbá tegyék az olyan családok karácsonyát, ahonnan hiányzik az egyik szülő.

Szepesi László

Sárosdi Ákos és Deregán Gábor adja át az egyik csomagot egy anyukának.

Fotó: Makovics Kornél

Azóta minden adventkor ebben a szellemben adnak át ajándékokat. Szerdán, késő délután Deregán Gábor, a MOB Fair Play Bizottságának főtitkára, Tolna vármegye 2023-as Karácsonyi Nagykövete – egyébként régi szekszárdi főiskolás hallgató – érkezett egyenként negyvenezer forint értékű ajándékokkal. 

– Ezek – mondta Berlinger Attila, a kis ünnepségnek helyet adó Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója – nem csak édességek, játékok, könyvek, hanem vannak a csomagokban a hétköznapok munkáját megkönnyítő eszközök, így többek között takarítószerek is, amelyek egy-egy rászoruló családnak nagy segítséget jelenthetnek, főképpen ilyenkor a karácsonyi készülődés során. Jó érzés, hogy ezzel kicsit hozzájárulhatnak a családok ünnepének szebbé tételéhez.

A csomagok átadásában segített Sárosdi Ákos, aki nem csak neves szekszárdi pincészetük ifjú tagja, hanem kiváló sportoló, ifjúsági cselgáncs magyar bajnok. Deregán Gábor elmondta, előző évben színészeket kért fel az Egyszülős Központ, segíteni az ajándékok kiszállításában, idén a megyékben neves sportolók vállalták a feladatot.

A Babits Kulturális Központban tartott ünnepen tizenhét egyszülős család vehette át a karácsonyi ajándék csomagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában