Ünnepi adakozás

2023.12.10. 15:17

Ingyen adják a könyveket Pincehelyen

Ingyen elvihető könyvek várják egy rekeszben új tulajdonosaikat a Magyar Nemzetőrség felajánlásával Pincehelyen. A „Fogd és olvass!” kezdeményezés könyvei között igazi értékekre lehet bukkanni, például Krúdy Gyula, Mikszáth Kálmán, Móricz Zsigmond kötetekre.

Brunner Mónika

Az ingyen elvihető könyvek mellett Keskeny Miklós László nemzetőr dandártábornok látható. (Beküldött fotó)

Naponta két alkalommal töltik fel a kerítésre felhelyezett rekeszt, amelybe átlagosan hat-nyolc könyvet helyeznek el. Igazi értékekre lehet bukkanni, például Krúdy Gyula, Mikszáth Kálmán, Móricz Zsigmond kötetekre.

Beküldött fotó.

A könyvek között találhatók külföldi szerzők művei is, krimik, romantikus drámák, de elvittek már Liza Minnelli amerikai színésznő-énekesnő életéről szóló életrajzi kötetet is. Több száz könyvet oszt szét a Magyar Nemzetőrség Tolna vármegyei Egyesülete. A könyvek felajánlásokból jutottak el hozzájuk. 

Az emberek nappal szégyenlősebbek 

– Mind adományból kapjuk a könyveket, amelyeket szeretnénk, hogy mindenkihez eljussanak. Bárki elviheti a kitett könyveket, abból is bármennyit – mondta lapunknak Keskeny Miklós László nemzetőr dandártábornok, a Tolna vármegyei egyesület elnöke. 

Ismertette, hogy a könyveket a Pincehely, Vörösmarty Mihály u. 24. szám előtti rekeszben lehet megtalálni, a következő felirat alatt: „A Magyar Nemzetőrség felajánlásával ingyen elvihető könyvek”.

Hozzátette, még csak két hete kezdték kitenni a könyveket, de tapasztalataik szerint inkább este viszik el azokat, mert az emberek nappal szégyenlősebbek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában