Kedves gesztus

2023.12.28. 13:45

Kétszáz kórházi dolgozót lakattak jól karácsonykor

Idén harmadik alkalommal támogatta egy millió forinttal a kórház ünnepi étkeztetését a szekszárdi székhelyű Alisca Bau Zrt. – olvasható a betegellátó intézmény Facebook oldalán.

Bencze Péter

Forrás: Alisca Bau Zrt. Facebook oldala

A felajánlásnak köszönhetően szenteste, valamint karácsony első és második napján, naponta közel kétszáz egészségügyi szakdolgozó és háttérmunkatárs teljesített ügyeletet a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban.

Az ünnepi étel számukra egy apró gesztus, amely remélhetőleg enyhítette a családtól távolmaradás érzését. Az Élelmezési Osztály különleges hidegtálakkal készült. Vasárnap, szenteste burgonyasaláta volt a menü fasírozottal, 25-én majonézes kukoricasaláta sült csirkecombbal, karácsony másnapján pedig 200 darab rántott szeletet sütöttek ki, franciasaláta körettel a dolgozóknak.

Korcsmár Balázs, az Alisca Bau Zrt. vállalkozási és üzletág fejlesztési igazgatója az esemény kapcsán azt mondta, cégük igazi lokálpatrióta vállalkozásként ott segít, ahol tud. Hozzátette, tudja, hogy a kórház étkezdéje messze földről híres különlegesen finom konyhájáról.

 

– Az, amit a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház képvisel, az elhivatottságot, amit az év minden napján, így az ünnepek alatt is látni, az példaértékű és embert próbáló feladat. Szeretnénk finom falatokkal könnyíteni az ügyeletben lévő emberek munkáját – mondta.

Korcsmár Balázs kiemelte, ezt a hagyományt szeretnék hosszútávon folytatni a jövőben, mert szívügyük a helyi kórház.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában