Egy csomag szeretet

2023.12.02. 13:03

Most és a jövő hétvégén gyűjtést szervez a Vöröskereszt az Auchan áruházakban

A Magyar Vöröskereszt december első két hétvégéjén az ország összes Auchan áruházában – így a szekszárdiban is – várja a nélkülözőknek szánt adományokat. Elsősorban tartós élelmiszerekre, valamint tisztító- és tisztálkodási szerekre van szükség, de az ünnepek előtt szívesen fogadják az édességet, szaloncukrot is.

Teol.hu

Illusztráció.

Fotó: MW

Idén is az Auchannal közös adománygyűjtést szervez a rászorulóknak hazánk legnagyobb humanitárius szervezete, a Magyar Vöröskereszt. Az „Egy csomag szeretet” néven futó közös akciót immár harmadik éve rendezik meg mind a 24 Auchan áruházban. Az adományokat december 1-3., valamint 8-10. között 10-től 18 óráig várják a kasszák elhagyása után, a vevőszolgálatok közelében felállított gyűjtőpontokon. 

A karitatív szervezet összeállított egy listát is arról, hogy milyen termékekre van a legnagyobb szükség. Főleg konzerveknek (zöldség, paradicsom, máj, darálthús, készétel), száraz babnak és lencsének, citromlének, rizsnek, száraz tésztáknak, rétes- és rizslisztnek, zabkásának, zabpehelynek, instant kakaónak, gyümölcsteáknak, kisdobozos gyümölcsleveknek, tartós tejnek, bébiételeknek, az ünnepre való tekintettel szaloncukornak, egyéb édességeknek tudják a legnagyobb hasznát venni, de szükség van tisztító és tisztálkodási szerekre is.

Örülnek tehát mosó- és mosogatószernek, szappannak, fogkefének, fogkrémnek, fertőtlenítőszereknek, általános tisztítószereknek is. A felsorolás szórólapokon megtalálható lesz minden áruházban. 

Az adományokból szakszerűen összeválogatott csomagok készülnek, amelyeket a Magyar Vöröskereszt még szeretne az ünnepek előtt szétosztani a helyi igényeket jól ismerő megyei szervezetein keresztül különböző rászoruló csoportoknak: nehéz sorsú családosoknak, egyedülállóknak, időseknek és szociális intézményben élőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában