Teol.hu podcast

2023.12.08. 16:00

Ódor János már egy országos múzeumi szervezetet is irányít

A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége élére idén októberben a szekszárdi Wosinsky Mór Múzeum igazgatóját, Ódor János Gábort választották.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Ódor Jánost választották meg a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége elnökének

Véletlen egybeesés, hogy az általuk életre keltett Magyar Géniusz Program részeként indult monumentális vállalkozás, a Magyar Géniusz Vándorkiállítás országjáró körútjának végére Szekszárdon, a Wosinsky Mór Múzeumban került pont idén decemberben.

"Egy nehéz és gondterhes időszakban kerültem a múzeum élére, végig kísértem az intézményfenntartó változásait, meg kellett küzdenem az ezzel járó pluszfeladatokkal, a sokszor a kezelhetetlenség szintjét is súroló forráshiánnyal és az egyéb gazdasági és működési nehézségekkel."- mondja Ódor János.

Az intézmény ma is nehéz helyzetben van, de az igazgató reméli, hogy a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége (MVMSZ) segíteni tud ezeken.

Az MVMSZ feltett szándéka és a működési elve: megerősíteni a vidéki muzeológiát, és egy alulról építkező, összetartó szakmai szövetséget létrehozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában