Pihenés

2023.12.20. 18:24

Péntektől beköszönt a téli szünet a diákoknak

Péntektől már téli szüneten vannak a Tolna vármegyei diákok is, az idei utolsó tanítási napjuk ugyanis december huszonegyedikén, csütörtökön lesz. A tanulók pihenési időszaka egészen január nyolcadikáig tart, aznap, hétfőn ugyanis újra az iskolapadokba kell ülniük.

Brunner Mónika

Péntektől már téli szüneten vannak a diákok (Illusztráció: Shutterstock)

A téli szünet előtti utolsó tanítási nap december huszonegyedike, csütörtök. A diákok is készülnek a karácsonyi ünnepekre, hamarosan hosszabb időt tölthetnek otthon családjuk, szeretteik körében, miután a téli szünet idén december huszonkettőtől, péntektől 2024. január hetedikéig, vasárnapig tart. A szeretet ünnepét, majd az újév kezdeteit is pihenéssel tölthetik. 

Két hosszú hétvégére esik a téli szünet 

Idén is szerencsések a diákok, hiszen igazán hosszú téli szünetre mehetnek, a pihenési időszakukba két hosszú hétvége is beleesik. Az egyik a december huszonháromtól huszonhatodikáig, azaz szombattól keddig tartó, a szentestét és a karácsonyi ünnepeket is magába foglaló négynapos hétvége. A másik pedig a december harmincadikától egészen 2024. január elsejéig tartó szombat-vasárnap-hétfői hosszú hétvége. 

Az idei téli szünetre a diákok összesen kilenc munkanapot kapnak, összesen pedig tizenhét napot tölthetnek egyhuzamban a pihenéssel. A Tolna vármegyei tanulókra is ráfér már egy kis lazulás, hiszen sűrű időszakon vannak túl, naponta vettek részt az iskolai órákon, tanulták a leckét, megcsinálták a házi feladataikat, és akkor még nem beszéltünk a szakkörökről, a tanulmányi előkészítőkről, a pályaválasztási időszakról. 

A diákok Tolna vármegyében is helytálltak, megérdemlik a pihenést. A szünet utáni első tanítási napjuk január nyolcadika, hétfő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában