Völgységi Advent

2023.12.17. 08:42

Szívmelengető programmal hangolódtak az ünnepre

Szívmelengető programokat kínált a Völgységi Advent december 16-án a város rendezvényterén és a Vörösmarty Mihály Művelődési Központban.

Vizin Balázs

Csodavilág zenekar

Fotó: Máté Réka

A népi fajátékok, a kirakodóvásár és a falatozók mellett színpadi programok tették teljessé az ünnepváró rendezvényt. 

Fellépett a Csodavilág zenekar, majd a Bartók Béla AMI zeneiskola növendékei. Őket a Swing Ladies követte, akik karácsonyi dalokat adtak elő. A Bartók Béla AMI moderntánc tagozatos növendékei is remek produkcióval rukkoltak elő, és időközben megérkeztek a „motoros mikulások is”.

Serbán Attila előadóművész ugyancsak nagy tapsot kapott a közönségtől, mint ahogy Ambláczky Eszter is, aki fantasztikus énekhangjával nyűgözött le mindenkit. A művelődési központban kézműves foglalkozásra várta a családokat az intézmény, a Völgységi Múzeum és a Solymár Imre Városi Könyvtár. 

Adventi ringató is volt a legkisebbeknek Grász-Szily Boglárkával, majd interaktív foglalkozás Czirják Erika: Útravaló sütik karácsonya című könyvének meséiből. Gyermek-, majd estétől felnőtt táncház is gazdagította a kínálatot.

A város adventi koszorúján a harmadik gyertya lángja is fellobbant, ünnepi gondolatokat Filóné Ferencz Ibolya polgármester, Aradi András evangélikus esperes, Mészáros Zoltán református lelkész és Szőts Gábor diakónus mondott. A Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület kórusa, a Felvidékiek Egyesületének énekkara, a Völgység Népdalkör, a Székely Kör és Shwartz Roland közös produkciója zárta a jó hangulatú rendezvényt.

Hosszabb bejegyzés hamarosan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában