Technikumi Rangsor

2024.01.10. 11:50

Eredményei alapján a legjobbak közé került az ESZI

Országosan a harmadik legeredményesebb technikumnak számít az eredményei alapján a Paksi Energetikai Technikum és Kollégium.

Gazsó Rita

Diákok az ESZI előtt egy pályaorientációs napon (Fotó: Molnár Gyula)

Harmadik helyen szerepel a Paksi Energetikai Technikum és Kollégium a 2024-es Technikumi Rangsor TOP 100-as listáján – számolt be a kiemelkedő eredményről a TelePaks. Az Innovatív Képzéstámogató Központ listája a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján készült. 

A rangsor összeállítása hat összevont mutató – a szakképző intézménybe beiratkozó tanulók előző tanév végi tanulmányi eredménye, a kilencedik évfolyam megkezdésekor megírt bemeneti szakképzési kompetenciamérésen elért eredménye, az évfolyamot sikeresen teljesítők aránya, a technikum tanulóinak érettségi vizsgaeredménye, az intézmény teljes munkaidős oktatóinak az oktatói összlétszámukhoz viszonyított aránya, valamint az intézmény digitális eszközellátottsága – alapján történt. 

Az elérhető legmagasabb pontszám 100 volt. Az első helyen a Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnáziuma szerepel 92,16 ponttal, a második pedig a Nyíregyházi SZC Széchenyi István Technikum és Kollégium 91,80 ponttal. A paksi technikum 90,90 ponttal foglalja el az ugyancsak előkelő dobogós helyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában