Mélyen a zsebbe...

2024.01.14. 14:30

Felháborodtak a bajaiak a Halfőző Fesztivál szervezőinek fizetős tervein

A XXVII. Bajai Halfőző Fesztiválon belépődíjat kell fizetniük a látogatóknak, ha a koncerteken szeretnének részt venni. A hír óriási felháborodást keltett a lakosság körében – írja a Baon.hu.

Teol.hu

Korábbi halfőző fesztivál

Fotó: Pozsgai Ákos

A Bajai Halfőző Fesztivál igazi népünnepély a bajaiaknak, a Bajáról elszármazottaknak és a több tízezer vendégnek, akik a határon túlról is szép számmal érkeznek a városba július első hétvégéjén.

Van egyfajta „szentsége” a fesztiválnak, melyen évről-évre összegyűlnek az ünneplők, a kulináris élvezetek és a szórakozás jegyében.

A 300 éves Baját ünnepelték az elsővel

Baja város 1996-ban ünnepelte megalapításának 300 éves évfordulóját, a Bajai Halfőző Fesztivál ennek apropóján indult el. Az ünnepélynek a Szentháromság tér és a Petőfi-sziget ad otthont. A fesztivál az elmúlt évtizedekben évről évre óriási sikert aratott. Az eseményeken családok, barátok, munkatársak közösen főztek egy jó halat, majd szórakoztak a különböző koncerteken. Ez idén valószínűleg másként lesz.

Fizetős koncertek, átvizsgálás vár a látogatókra

A Facebookon megjelent egy bejegyzés a fesztivál szervezőitől az idei fesztiválról. Mint azt a később törölt, de így is nagy felháborodást keltő posztban leírták, a rendezvény idejére a Petőfi-szigetre a fesztiválozók biztonságát erősítő lezárásokat terveznek. 

A területre csak átvizsgálás után lehet majd belépni, kerékpárt, rollert, italt, kempingeszközöket, kést, de még folyadékot sem szabad bevinni. 

Óriási felháborodást keltett a bajaiakban

Az eredeti, később törölt posztot a Sugóparti Hírek osztotta meg Facebook-oldalán. A kommentelők felháborodtak a terveken. – A kerítésen kívülről mennyiért lehet majd nézelődni? – kérdezte az egyikük. Görkorival és kanállal a kezében menne – tette hozzá.

Egy másik kommentelő arról írt, hogy szerinte a bajai identitás egyik alapját éppen most teszik tönkre azzal, hogy a város és a környék legrégebbi gasztronómiai fesztiválját „eladják, és fizetős zenei fesztivállá alakítják”. 

Volt, aki a színvonalat kifogásolta. Mint írta, ezek a próbálkozások más fesztivál esetén már bejöttek, de annak, hogy belépős egy fesztivál, a színvonalban is meg kellene látszódnia.

Cikkünk itt folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában