Jótékonyság

2024.01.21. 15:41

Hátrányos helyzetű fiataloké lesz a bál bevétele

Idén a mindössze a február közepén kezdődő nagyböjtig tartó néhány héten tartják báljukat az intézmények, baráti társaságok. Szombaton volt a vármegyében a talán legjelesebbnek számító Rotary bál.

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

Módos Ernő, a soros elnöki tisztet második alkalommal betöltő alapító tag nyitotta meg a negyedszázados jubileumát idén ünneplő Szekszárdi Rotary Clubnak a Babits Kulturális Központ rendezvénytermében tartott hagyományos jótékonysági bálját. Mint megnyitójában említette, az eltelt negyedszázad bizonyította a rotariánusok töretlen barátságát, segíteni akarását. Idei programjuk –, s erre fordítják a bál, a tombola bevételét – a hátrányos helyzetű tehetséges fiatalok és a gyermekotthonokban nevelkedők segítése.

Különleges helyet foglalnak el a város életében

A bál védnöke, Gyurkovics János alpolgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy a rotary club különleges helyet foglal el Szekszárd életében. Mert ez az ízig-vérig civil szervezet nem kér, hanem ad. A világnak lassan 120 éve, Szekszárdnak pedig több mint 25 esztendeje. Röviden összefoglalta, hogy mennyit tett a club a városszépítés, a fiatalság gyarapítása, az egészségügy jobbítása érdekében. Említette, hogy a határokon átívelő baráti kapcsolatoknak köszönhetően a kórház évente sok új ággyal, gyógyító eszközzel lesz gazdagabb, a tehetséges fiatalok pedig külföldön gyarapíthatják tudásukat. 

Remek műsor és hajnalig tartó tánc

A jótékonysági esten előbb a Bartina Néptánc Egyesület, majd a Tücsök Zenés Színpad Egyesület adott parádés műsort. A bartinások egyéni, s csoportos táncaikkal, a tücskök pedig a könnyűzene immár klasszikusnak számító dalaival lepték meg a bálozókat. Ezt követően, mint az már hagyomány, a nyitó táncra, a bécsi keringőre a Bartina táncosai kérték fel a bál vendégeit. A zenét hajnalig a Color együttes adta, pompás érzékkel válogatva a műfaj legszebb, ez esetben mondható úgy is, legjobb számai közt.

Éjfél felé került sor a tombolára. A sok értékes nyeremény jelentős részét a Szekszárdi Rotary Club tagjai ajánlották fel, s ami itt újszerű volt, hogy több értékes festmény is árverésre került.

Egy megható felajánlás

A tombola végén volt egy megható felajánlás. Egyik rotary tag, Zsámboki Árpád, egy újabb, értékes adományt adott, a klub nemrég elhunyt egyik alapító tagja nevében. Feleségének édesapja, dr. Gesztesi Tamás, életének végén bízta rá, tudva, hogy ő már nem lesz itt, adja át a nyertesnek a legnagyobb magyar rotarista, Szent-Györgyi Albert ezüstérmét, valamint gazdag képzőművészeti gyűjteményének jeles darabját. 

A korábbi, esti vacsora után éjfélt követően székelykáposztát kínáltak a bálozóknak, úgymond, hogy legyen erejük táncolni, akár hajnalig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában