Komfortos házba költöznek az ebek

2024.01.23. 11:30

Megérkezett a menhelyre az első szállítmány

Örömhírt osztott meg a kutyamenhely vezetője. Szép adománnyal segítettek az állatbarátok. Szendvicspanel házba költözhetnek a derék ebek. Az első szállítmány már meg is érkezett.

Szeri Árpád

Fiáth Szilvia a menhely vezetője mutatja az új kutya ólakat. Fotó: Makovics Kornél

Teljesült a karácsonyi kívánságunk! Ezt az örömhírt osztotta meg nemrég Fiáth Szilvia legnagyobb közösségi portálon. A Szekszárdi Kutyamenhely vezetője hozzátette, hogy olyasvalami történt, ami minden várakozásukat felülmúlta. Ugyanis tavaly december elseje és ez év január 21-e között 4 millió 273 ezer forint adomány érkezett a menhely számlájára. Ez az összeg pedig jelentősen több a vártnál.

– Így meg tudjuk venni a szendvicspanel kutyaházakat, de nem harmincat, hanem harminchatot, pont annyit, amennyi szükségesnek bizonyult – folytatta Fiáth Szilvia. – Ez a kiadás 3 millió 429 ezer forintot tesz ki. A fennmaradó összegből raklapos kutyaeledelt vásárolunk január végén és februárban. Hadd ragadjam meg az alkalmat, és ezúton is tisztelettel és hálával köszönjem meg minden kedves adományozónak a támogatást. Ismét kitettek magukért segítőink, azaz a szekszárdi és Szekszárd-környéki állatbarátok.

Az első kutyaház rakomány hétfőn délelőtt már meg is érkezett a menhelyre. Egy nagy utánfutó tizenkettőt hozott ezekből az alkalmatosságokból. További huszonnégy a jövő hónap közepéig várható. Miután a kecskeméti gyártó és egyúttal szállító maga is nagy állatbarát, a fuvart díjmentesen vállalta.

A szendvicspanel kutyaházakat hétfőn délelőtt fuvarozta a helyszínre a szállító.
Fotó: Makovics Kornél

A szendvicspanel házakról érdemes tudni, hogy tartós, praktikus, jól fertőtleníthető, bírja az időjárás viszontagságait, s miután a teteje felnyitható, könnyen és hatékonyan takarítható. Esetleges költözés esetén egyszerűen szállítható. Kiváló szigetelésének köszönhetően nagyon jó hőtartó képességgel rendelkezik. Tehát a derék ebek nem fáznak benne, már csak azért sem, mert a padozatokra friss szalma kerül. Ebben az alomban éjszakánként úgy elbújnak a kutyák, hogy gyakorta csak az orruk és a szemük látszik. 

– Rozoga faépítmények helyett komfortos, kényelmes kutyaházak – így jellemezte a váltás és egyúttal az újabb előrelépés lényegét a menhely vezetője. – Már javában zajlik a beköltözés, a kutyák éjszaka boldogan pihennek majd új helyeiken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában