Költségvetés

2024.01.30. 16:46

Szociális ügyek a szekszárdi bizottság asztalán

A 2024. évi költségvetés tervezetével még csak ismerkedtek Szekszárd Önkormányzatának Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottság tagjai kedden reggel. A Gréczy-Félegyhézi Gyöngyvér elnökletével tartott ülésen viszont több szó esett az utcai szociális munka finanszírozásáról.

Szepesi László

A hajléktalanok ügye is szóba került a bizottsági ülésen (Fotó: M. D.)

A Nemzeti Szociálpolitikai Intézet tíz és félmillió forintot juttat ennek a feladatnak elvégzésére a Humánszolgáltató Központnak, s a Magyar Államkincstár ennek az összegnek felhasználásáról végzett ellenőrzést a Hajléktalansegítő Szolgálatnál. A vizsgálat során mindent rendben találtak. 

A bizottság jóváhagyta a felnőtt háziorvosi rendelők kialakítása Szekszárdon című projekttel kapcsolatban a 3. és 14. számú felnőtt háziorvosi körzet feladat-ellátási szerződésének módosítását, amely azt tartalmazza, hogy a két rendelő hamarosan a Vörösmarty utcába költözik. 

Szerepelt az ülés napirendjén a Városi Bölcsőde zárva tartása, mely szerint július 15-től 26-ig karbantartási szünet lesz, július 29 és augusztus 9 között ügyelet, s december 23-án, 30-án és 31-én zárva lesz a bölcsőde.

A bizottság zárt ülésen lakásbérleti szerződések meghosszabbításáról, szociális ügyben benyújtott fellebbezésekről, szociális rászorultságtól függő ellátásról tárgyalt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában