Felhívás

2024.01.09. 13:12

Több horgász is megtévesztés áldozata lett

Az elmúlt napokban több, a horgászkártyáját megújítani szándékozó horgászt tévesztett meg egy portálon található „hirdetés” – figyelmeztetett kedden közösségi oldalán a Tolna Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (TOHOSZ).

Teol.hu

Illusztráció: MW

Fotó: Vajda János

Mint az a TOHOSZ bejegyzésében olvasható, a szervezethez az utóbbi néhány napban többször is eljutott olyan információ, miszerint a lejáró horgászkártyát megújítani szándékozók bankszámlájáról 39,65 dollárt vontak le. Sőt, ezt követően további összegek tűntek el az adott számlákról, ezért a számlához tartozó bankkártya letiltására is szükség volt.

A TOHOSZ azt javasolja, hogy aki belesétált ebbe a csapdába, a lehető leggyorsabban tiltsa le a bankkártyáját.

A vármegyei horgászszövetség megtudta, hogy „egy horgász témákkal foglalkozó hírportál, horgászkártya megújításával foglalkozó cikkében több alkalommal is megjelenik a cikk szövegénél a „START” felirat, melyet úgy értelmeztek az érintettek, hogy innen indíthatják a megújítás folyamatát. Azonban erre kattintva egy teljesen más oldalon kezdtek el egy olyan folyamatot, aminek semmi köze a kártya megújításához, viszont megkárosították önmagukat” – írta bejegyzésében a TOHOSZ.

A szervezet felhívta az érintettek figyelmét, hogy a Magyar Horgászkártya online megújítása csakis a www.horgaszjegy.hu oldalon, a saját profiljukba belépve lehetséges. Akinek nincs lehetősége a horgászkártya online úton való megújítása, annak a 2024. évi horgászokmányok kiváltásával egy időben az egyesületük segít a kártya megújításában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában