Ipari park

2024.01.03. 14:18

Több pénzt kapnak, hogy rendben megvalósuljon a fejlesztés

Többlettámogatást ítélt meg a kormány a dombóvári önkormányzat számára az ipari park fejlesztése és új iparterület kialakítása érdekében.

Révészné Hanol Erzsébet

Megerősítik az útburkolatot a dombóvári ipari park területén. Fotó: Facebook

Év végén megérkezett a többlettámogatás a Tüskei Ipari Park fejlesztésére és új iparterület kialakítására, amely óriási előrelépést jelent Dombóvár számára – adták hírül a Városunk Dombóvár Facebook-oldalon. Mint írják, a beruházásra 487 millió forint támogatást kapott az önkormányzat, a 231 millió forintos többlettámogatásról pedig decemberben döntött a kormány.

A fejlesztés a területen lévő vállalkozások működési feltételeinek javítását és új vállalkozások területi és infrastrukturális feltételeinek megteremtését célozza, új munkahelyek létesítését segíti elő. A Gunarasi úttól délre eső hat hektáros területen kialakítanak hat telket, és azokhoz kapcsolódóan feltáró utat építenek, valamint biztosított lesz a csapadékvíz-elvezetés, a víz- és szennyvízhálózat és a napelemes közvilágításról is gondoskodnak. A már meglévő ipari park fejlesztéseként új szervizút épül, megerősítik és szélesítik az útburkolatot, és a csapadékvíz-elvezetés itt is megoldott lesz, illetve napelemes közvilágítás lesz ezen a részen is. További területen a meglévő szilárd burkolatú utat erősítik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában