Paksi Városi Múzeum

2024.02.06. 08:30

A Pamacsoló volt a legnépszerűbb program tavaly

Gazsó Rita

Archív fotó

Forrás: TelePaks

Sikeresnek értékelte a Paksi Városi Múzeum elmúlt évét dr. Fazekas Ferenc, aki nemrégiben portálunknak is interjút adott. Az intézmény 2023 augusztusában kinevezett igazgatója szerint hagyományos programjaik közül az egyik legnépszerűbb a legkisebb gyerekeknek szóló Pamacsoló volt, a paksi iskolák diákjai pedig szívesen látogattak el a tematikus hetekre.

Folyamatos volt a tudományos munka az intézményben a Pécsi Tudományegyetem oktatóinak és hallgatóinak közreműködésével. Az igazgató szerint sokan látogatták a hagyományos rendezvényeket: a múzeumok éjszakáját, a családi napot is. Újonnan indult a Helytörténeti esték sorozat, amely idén folytatódik – mondta  dr. Fazekas Ferenc a TelePaksnak. 

Az intézmény munkatársai a múzeum megalapításának 30. évfordulója kapcsán nagyszabású eseményeket szerveznek, melyek egy részébe bevonják a lakosságot is, azt kérik, hogy azok, akik közreműködtek a múzeum megépítésében, mondják el történeteiket. Paks várossá nyilvánításának 2028-ban elkövetkező ötvenedik évfordulója kapcsán hosszú távú programot indít a múzeum idén, ehhez is a lakosság közreműködését kérik majd, főként tárgyi emlékeik, dokumentumaik kapcsán.

A Paks50 programsorozat részeként kiállítást terveznek megnyitni majd ezekből a relikviákból. A nagyszabású programok mellett továbbra sem maradnak el a hagyományos foglalkozások a múzeumban, így folytatódnak a családok által kedvelt események és megtartják a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozatot is – tájékoztatott dr. Fazekas Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában