Közgyűlés

2024.02.25. 08:50

Díjazza a kiváló kollégákat a falugondnok egyesület

Závodon tartotta közgyűlését a Falu és Tanyagondnokok Tolna Megyei Egyesülete. Három új településsel bővült a tagok sora, és egy kitüntető díj megalapításával is egyetértett a testület.

Szeri Árpád

A falugondnokok nagyon fontos feladatokat látnak el a kistelepüléseken (Illusztráció: MW)

Három új taggal bővült a Falu és Tanyagondnokok Tolna Megyei Egyesülete. A felvételi kérelemnek pénteken Závodon, a Civilházban tartott közgyűlésén tett eleget a szervezet. A László Attila elnök – egyúttal Závod polgármestere – vezette csapat így már ötvennyolc főt számlál. Tehát magába foglalja az összesen hetvenöt tagú vármegyei közösség zömét. László Attila lapunknak nyilatkozva megjegyezte, hogy a tagság ugyan nem kötelező, de számos előnnyel jár. Legyen szó akár hasznos és helytálló szakmai tanácsokról, akár az érdemi ismereteket bővítő továbbképzésekről.

Az egyesület megvonta tavalyi pénzügyi mérlegét is, a tényszámok elismerésre méltó gazdálkodást bizonyítanak. A múlt év elején ugyanis 400 ezer 851 forintot tett ki a nyitó egyenleg; ez az összeg az év végére 874 ezer 874 forintra gyarapodott. Ehhez az anyagi biztonsághoz az érintett önkormányzatok évi 10 ezer forintos tagdíja  is hozzájárul. Mindezek tükrében érthető, hogy a közgyűlés igent mondott a 700 ezer forintot tartalmazó biztonsági alap létrehozására. Ez az összeg az esetleges nehéz időszakokban, például balesetek okozta, súlyos helyzetekben enyhítheti a bajokat, segítheti a rászoruló kollégákat.

A közgyűlés egyetértett azon kitüntető díj megalapításával is, ami a hosszabb ideje pályán lévő, kiemelkedően tevékenykedő falugondnokok munkáját ismeri el. Évente legfeljebb három személy ajánlható, jelölhető, a díjjal együtt 100 ezer forint jutalom is jár az arra méltó kollégának. Az első alkalommal tartandó díjátadót az egyesület idén őszre tervezi. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában