Tamási

2024.02.11. 15:00

A fűtési rendszer korszerűsítéséről, útépítésről határoztak

Ülést tartott Tamási önkormányzata. Az ülésen több fontos napirendi pontról döntöttek.

Gazsó Rita

Több fontos döntést meghoztak a legutóbbi tamási testületi ülésen

Fotó: Mártonfai Dénes

Így egyebek mellett a város fűtésében jelentős szerepet játszó biomassza fűtőmű önálló működéséhez szükséges tervezési feladatok és engedélyezési folyamatok elindításról, illetve a biomassza erőműnél szükséges következő teendő, a mélykutas fúráshoz szükséges szakmai tanulmány elkészítéséről.

Utóbbi igen komoly geológiai, szeizmológiai feladat – mondta portálunknak Széles András tamási alpolgármestere, akitől megtudtuk, a munkához szükséges forrást pályázati úton kívánják előteremteni, de a város addig is megelőlegezi az ehhez szükséges összeget, annak érdekében, hogy a kútfúrási engedély érvényességén belül el tudják végezni a munkákat.

A fejlesztés egyébként igen komoly előrelépés lenne a város számára. Ennek részleteiről podcast műsorunkban részletesen beszélt az alpolgármester.

Utat és hidat is korszerűsítenek

Szó volt a TOP Plusz pályázatok benyújtásával kapcsolatos feladatok elvégzéséről, arról, hogy folytatódik a külterületi utak fejlesztése, amelynek során ezúttal a Kishenye-Erdőrész utca egy szakasza újul meg, mintegy 150 méter hosszan, emellett döntés született arról is, hogy megtörténhet a kishenyei híd felújítása, amelyre szintén maradt forrás az önkormányzat kasszájában.

Széles András elmondta, hogy a testületi ülésen határoztak a Tamásiban épülő munkásszállóval kapcsolatban is, amelynek készültségi foka olyan szintre jutott, hogy elindulhat az eszközök, berendezések beszerzése. Az erről szóló közbeszerzésről döntött most a testület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában