Jótékonyság

2024.02.13. 11:53

Helyi összefogással készülhetett el a szentgyörgyi lélekharang

Az adományozók segítségével immár 600 ezer forintnyi támogatást sikerült összegyűjteni Kovács Aliz jótékonysági koncertjével, amellyel a temetőben felállított lélekharang költségeihez járultak hozzá a helyiek.

Gazsó Rita

Kovács Aliz a koncert apropóján beszélt helyi kötődéséről.

Fotó: Molnár Gyula

A lélekharang költségeit támogatta nagy sikerű, jótékonysági koncertjével szombaton délután a Dunaszentgyörgyi Faluházban Kovács Aliz és együttese, a Walking Mama zenekar. A koncertre érkezők igény szerint támogatói jegyet vehettek a helyszínen. Mint Kirnyákné Balogh Máriától megtudtuk, ahhoz képest, hogy nem könnyű „megmozdítani" a helyieket, ráadásul még tart az influenza szezon, szép számmal érkeztek az előadásra szombat délután. 

Természetesen akadtak idősebbek, akik a fertőző betegségektől tartva maradtak távol a koncerttől, de utólag felkeresték a polgármesteri hivatalt, hogy hozzájáruljanak az elmúlt év végére elkészült lélekharang költségeihez. A támogatóknak köszönhetően mostanáig szép összeget, összesen hatszázezer forintot sikerült összegyűjteni – számolt be a polgármester. – Elmondható, hogy a település összefogott és közösségi összefogással újult meg a lélekharang, amely ennek köszönhetően még értékesebb lesz az itt élők számára.

Kovács Aliz a koncert apropóján beszélt helyi kötődéséről. Mint mondta, édesanyja és anyai nagyszülei dunaszentgyörgyiek, számtalanszor játszott kisgyermekként a faluházban, amelynek színpadán, most szombaton ő volt a főszereplő. – Nagy élmény, igazi megtiszteltetés, hogy meghívtak és itt is felléphetek – fogalmazott az énekesnő, aki ezúttal melankolikusabb magyar dalokkal érkezett, a végére felpörgetve a hangulatot, egy-egy bulizósabb nótával.

A The Voice novemberben zárult tehetségkutató műsorának döntőse elmondta, a verseny lezárulta óta szépen alakul a karrierje, Cresendo Selecta zenekarával megjelent a lemezük, amelynek anyagával többfelé fellépnek. A többi együttessel, így például a Walking Mama zenekarral, amelyekkel Aliz szintén együttműködött, kevesebb alkalommal, de láthatjuk még a közeljövőben. Ahogy tavaly is jelezte lapunknak, január óta rendszeresen már csak a Crescendo Selectával, a zenéjében pop, rock, soul, R’n’B és némi jazz elemet felvonultató formációval játszik.

Mint megtudtuk, a jótékonysági kezdeményezés középpontjában álló harang felszentelése hamarosan megtörténhet, a település vezetése csak a jó időre vár annak érdekében, hogy minél többen  részt tudjanak venni az ünnepségen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában