Közlekedés

2024.02.08. 10:37

Jelzőlámpás csomópont is lehet a bevásárlóközpontnál

A város forgalmi rendjének újabb módosításáról döntött a tolnai képviselő-testület. 

Wessely Gábor

Illusztráció: MW

Jelzőlámpás csomópont kialakítását javasolja a képviselő-testület a város központjában, a Penny Marketnél. A kereszteződés mind a négy sarkán szeretnének gyalogátkelőhelyet is. A település további négy pontján javasolják újabb gyalogátkelők létesítését: a várost átszelő főúton hármat, egyet pedig a tolnai templomnál. 

A gyalogátkelők és a jelzőlámpás kereszteződés kialakításáról a Magyar Közút Zrt-vel kell egyeztetnie az önkormányzatnak.Számos kérdésben viszont saját hatáskörben dönthet a város. A Katona József utca egyirányúsítását nem támogatja a testület. A Balassi/Toldi utcák párban történő egyirányúsítására azonban sor fog kerülni. 

A Lovarda udvarban a bejárat utáni szakaszon továbbra is tiltott marad a parkolás az út mindkét oldalán, a járműforgalom zavartalan biztosítása érdekében. Az Alkotmány utca – Sport utca és Balassi utca közötti – „zöldterületén” történő parkolást továbbra sem engedélyezik, viszont az ott található gyeprácsos parkolót lehet használni. 

A Sport utca sarkán levő Lottózó előtt, valamint az Alkotmány utcai dohánybolt és az orvosi rendelő előtti területen szabványos, szilárd burkolatú parkolókat alakítanak ki, biztosítva ezzel a kulturált parkolási lehetőséget.  

Továbbra is tervben van újabb parkolók kialakítása a Játszóház előtt, az Eötvös utcai iskola környékén, valamint a Festetich utcában, a Tolnatext Bt. és a régi posta közötti területen.  A Tolna és Mözs közötti kerékpárút a korábbi Házépítők Boltjától a Vass Gumiszervizig megsüllyedt, ezt a szakaszt fel fogják újítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában