Évértékelő közgyűlés

2024.02.05. 08:00

Jó programokban volt részük a társaskör tagjainak

Közgyűlést tartott az Újvárosi Római Katolikus Társaskör Szekszárdon, a Szent István házban, ahol értékelték az elmúlt év történéseit.

Szepesi László

A szerző fotója

A himnusz éneklésével kezdődött vasárnap délután, Szekszárdon az Újvárosi Római Katolikus Társaskör közgyűlése a Szent István házban, ahol elsőként Gyurkovics János, a Társaskör világi elnöke adott számot az elmúlt esztendőben végzett munkáról. Akkor a szokásos év eleji közgyűlést csak április közepén tudták megtartani, mert a kényszerű takarékosság jegyében fűtetlen volt télen az épület. 

Virágvasárnapon az újvárosi temetőben felkeresték a régi tagok és plébánosaik sírjait. Szent György napkor volt a Társaskör hagyományos borversenye, amelyre, mondta az elnök, évről évre többen nevezik be boraikat. Májusban egészségügyi nap volt szűrővizsgálatokkal, s a hónap végén ott voltak a német tanösvény átadásán. Júniusban színpompás magyar ruhás felvonuláson vettek részt a kórház melletti Szent János és Pál kápolna búcsúján.

A szerző fotója

Szent István napján a kenyérszentelés után a Horváth Károly Esperes Díjat dr. Tóth Gyula kapta. Szeptember közepén volt a Társaskör 26. hagyományos szüreti rendezvénye. Az év vége felé pedig a sokéves szokásnak megfelelően közös disznóvágást rendeztek, s disznótoros vacsorán találkoztak az újvárosiak. Az elmúlt esztendő történéseinek ismertetését követően a közgyűlés résztvevői megbeszélték a másfélszáz tagot számláló Társaskör idei feladatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában