Záportázoró készül

2024.02.25. 08:28

Korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetést Gyönkön

Csaknem négyszáz millió forintos beruházással korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető rendszert a Tolna vármegyei Gyönkön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatásával, számol be erről a Magyar Távirati Iroda (MTI).

Brunner Mónika

Amikor több éve a város közútjához tartozó árkot kikotorták, akkor derült ki, hogy burkolt az árok (Fotó: Kiss Albert)

A projektben a várost átszelő vízelvezető árok ezerszázkilencvenhárom méteres szakaszát állítják helyre, és csaknem egyhektáros záportározót építenek – közölte Szaka Gyula polgármester az MTI-vel. Az állami tulajdonú árok iszapos, nem képes elvezetni a csapadékvizet, amely így veszélyezteti az ingatlanokat, köztük a gimnázium, illetve az egészségügyi és szociális szolgáltató épületét – tette hozzá. 

Az árok alsó, ezerkétszáz méteres szakaszán a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program százhuszonöt millió forintos forrásából már elvégezték a rekonstrukciót, a most kezdődő fejlesztést 2027-ig valósítják meg az ezerhatszázkilencvennyolc lakosú városban. 

Szaka Gyula 2021-ben a Tolnai Népújságnak elmondta, hogy a jelentős mennyiségű csapadék a dombokról lezúdulva, továbbá az elfolyás nélküli rétegvizek szinte minden gyönki ingatlannál problémát okoznak. A vizet nem lehet elvezetni, az ingatlanok állapota pedig emiatt romlik. 

 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában