Hajdan

2024.02.25. 09:44

Magával rántotta a pótkocsi, súlyos sérüléseket szenvedett a férfi

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Illusztráció: Shutterstock

50 ÉVE „bejelentés érkezett a bogyiszlói termelőszövetkezettől a szekszárdi múzeumhoz, hogy a tehenészet dolgozói az Erenyei-hídnál régi pénzeket találtak” – kezdte a kincslelet történetét a Tolna Megyei Népújság 1974. február 17-i száma. „A mintaként behozott érmék l. Lipót korabeli talléroknak bizonyultak. A helyszínre siető muzeológusoknak a megtalálóig még további 142 különböző korból származó tallért adtak át. Másnapra a szakemberek kereső műszerrel folytatták a kutatást és sikerült megtalálniuk a kincs eredeti rejtekhelyét, egy óntálcával letakart cserépedényt, melyet az eke zúzott szét. A tallérok száma 313-ra növekedett. A legkorábbi 1541-es, a legkésőbbi 1698-as veretű.”

50 ÉVE keresőkutya segített egy bűntény felderítésében – tájékoztatta az olvasókat a Tolna Megyei Népújság 1974. február 17-i száma. „Hívatlan látogatók jártak borospincéjében, ismeretlen tettest jelentett fel egy paksi gazda. Amint előadta, két személy dézsmálta meg borát; a magasabbikra ráhúzott egy szőlőkaróval. A rémülten menekülő tolvaj a helyszínen hagyta szutykos szőrmesapkáját. A panaszt felvevő rendőr négy férfit állított négyszer különféle elrendezésű sorba. A rendőrkutya pedig mindannyiszor ugyanazt a férfit választotta ki a maszatos főfedőről vett szimat alapján...”

50 ÉVE „igen szokatlan jellegű baleset” történt Dunaföldváron – írta meg a Tolna Megyei Népújság 1974. február 19-i száma. „A F. I. 25 éves dunaföldvári lakos vezette traktor pótkocsija az árokba csúszott. K. I. 53 éves cipész – eddig pontosan nem tisztázott körülmények között – a pótkocsihoz kapott, de az magával rántotta. A férfit kezén és lábán elszenvedett súlyos sérülésekkel szállították a dunaújvárosi kórházba.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában