Teol.hu podcast

2024.02.16. 16:00

Podcast-ajánló: Aprócska szerkezet, amivel bármikor segítséget kérhet

Az idősebb emberek biztonságát és életvédelmét szolgáló, több mint százmilliárdos digitalizációs programról, a gondosóráról volt szó szerdán délután az MCC Szekszárdi Képzési Központjában.

Szepesi László

dr. Juhász Roland, korábbi állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, a program szakmai vezetője.

Fotó: Kiss Albert

Egy Európában egyedülálló kezdeményezés során a 65 év feletti emberek ingyen kaphatnak egy karra csatolható, vagy nyakba akasztható kis készüléket, amellyel bárhol az országban segítséget kérhetnek. Ez a gondosóra, amelynek Magyarországon már félmillió használója van, s a terv, hogy jövő év végére másfél millió lesz.

A beszámolón, bemutatón Gyurkovics János alpolgármester köszöntötte a találkozóra eljött idősebb szekszárdiakat, majd dr. Juhász Roland, korábbi állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, a program szakmai vezetője ismertette részletesen, hogy mire jó, hogyan segít ez az aprócska szerkezet.

Szepesi László először az alpolgármestert kérte mikrofonhoz, aki egy vele megtörtént eset kapcsán beszélt a gondosóráról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában