Bizottsági ülés

2024.02.18. 08:46

Túlárazott munkáért nem akarnak fizetni Szekszárdon

Ülésezett pénteken délelőtt a szekszárdi közgyűlés Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága. A napirendi pontok tárgyalása során egy folyamatban levő perről is egyeztettek a tagok. Szerintük a vállalkozó korábban túlárazott munkát végzett az önkormányzatnak, amit viszont a Fidesz frakció-vezetője szerint hatalmas hiba lenne kifizetni.

Bencze Péter

Zárt ajtók mögött tárgyalták a bizottság tagjai azt az előterjesztést, amely információink szerint az önkormányzat és egy cég közötti perről szólt. 

A Fidesz frakcióvezetője szerint nem szabad kifizetni a vélhetően túlárazott munkát. Fotó:  MW archívum

Úgy tudjuk, a vállalkozást még Ács Rezső polgármesterként bízta meg azzal, mérjék fel, milyen áron lenne megvalósítható a hivatal és az önkormányzathoz tartozó intézmények takarítása. A munkát el is végezték, amit a számla viszont, amit kiállítottak a közgyűlés szerint túlárazott. Az önkormányzat ezért megtagadta a kifizetést, a cég pedig emiatt pert indított. 

Máté Péter azt mondta, a zárt napirendi pont miatt részleteket nem árulhat el, csak annyit közölt portálunkkal: a vállalkozás most egyezségi ajánlatot küldött a városnak. Ez viszont a Fidesz frakció-vezetője szerint indokolatlanul magas összeg megfizetését írná elő az önkormányzat részére. A bizottság tagjai ezért most úgy szavaztak: az általuk jogosnak vélt összeget és a rárakódó késedelmi kamatot bírósági letétbe helyezik, mert semmiféleképpen sem szeretnének túlárazott munkát kifizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában